Şeb-İ Arus İstanbul 2016, Türkiye’nin şehitlerine ithaf edilecek

Güncelleme Tarihi:

Şeb-İ Arus İstanbul 2016, Türkiye’nin şehitlerine ithaf edilecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2016 13:07

Şeb-İ Arus İstanbul 2016, Türkiye’nin şehitlerine ithaf edilecek

Haberin Devamı

 İSTANBUL (DHA) - ADSTATİON organizasyonuyla Ataşehir Ülker Sports Arena’da, 24 Aralık Cumartesi akşamı 5.’si düzenlenecek olan Şeb-i Arus İstanbul töreni, 15 Temmuz darbe girişimi ile bugüne dek meydana gelen hazin olaylarda yaşamını yitirmiş tüm şehitlerimizin anısına gerçekleştirilecek.

Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin 743’üncü ölüm yıldönümü münasebetiyle TC Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, Türkiye Finans Katılım Bankası’nın ana sponsorluğunda TOK-HAY-DER (Tokad-i Hayreddin, Sürmeli Muhiddin, Ahmed Bolevi Tasavvuf Yolu Derneği) himayesinde AdStation organizasyonuyla 5. kez düzenlenecek olan Şeb-i Arus İstanbul’da manevi yolculuğa katılacak 15 bin kişiye, Ataşehir Ülker Sports Arena ev sahipliği yapacak. Bu yıl aynı zamanda 15 Temmuz darbe  ile bugüne dek meydana gelen hazin olaylarda yaşamını yitirmiş tüm şehitlere ithaf edilecek tören, Ertem Şener ve Necip Karakaya’nın sunumlarıyla başlayacak.

50 kişilik Veysel Samanlıoğlu Orkestrası’nın eşliğinde sahne alacak Alişan, Rafet El Roman, Yusuf Güney, Sami Özer, Eşref Ziya, Özgün ve Bekir Köse, Grup Tillo, Alper Kış’ın ilahi dinletileri ve şiir performanslarıyla devam edecek Şeb-i Arus İstanbul töreni, Sema Topluluğu’nun Mevlevi Ayin-i Şerif’iyle son bulurken; 15 Temmuz Şehitleri ve tüm şehitler de Kuran-ı Kerim ve dualarla anılacak. 40 kişilik semazen ve 30 kişilik mutrip ekibinin bulunacağı gecede, şehit aileleri için salonda özel bir yer de ayrıldı.

2012 yılından beri İstanbul’da görkemli Şeb-i Arus törenleri gerçekleştirdiklerini söyleyen AdStation’ın Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Palazoğlu, “Hz. Mevlana’nın ‘düğün’ günü olarak nitelendirdiği vuslat gününü yad etmek için TC Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla ve Türkiye Finans Katılım Bankası’nın ana sponsorluğunda, TOK-HAY-DER himayesinde düzenlediğimiz Şeb-i Arus İstanbul’u, bu yıl 15 Temmuz Şehitleri ile Türkiye’de yaşanan hazin olaylarda hayatını kaybeden tüm şehitlerimizin anısına ithaf etmeye karar verdik. Acılarını yürekten paylaştığımız Türkiye genelindeki tüm şehit ailelerine, manevi yolculuk gecesinde özel bir alan da ayırdık. Törenin sonunda elde edilecek gelirin tamamını her sene olduğu gibi TOK-HAY-DER’e bağışlayacağız. Böyle anlamlı bir gecede vatan için can veren şehitlerimizi dualarla anmak, yakınlarına destek vermek ve el uzatmak öncelikli vazifemiz. Manevi değerlerle organize ettiğimiz geceden elde edilecek gelir, gecenin anlamına uygun olarak TOK-HAY-DER tarafından yapılan hayır faaliyetlerinde kullanılacaktır” dedi.

İçsel yolculuğun kapılarını açacak Şeb-i Arus İstanbul biletleri www.biletix.com ve www.sebiarusistanbul.com adreslerinden satın alınabiliyor.



(FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!