Seattle'da yılbaşı kutlaması yasak

Güncelleme Tarihi:

Seattleda yılbaşı kutlaması yasak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 1999 00:00

Haberin Devamı

Schell, ''Yeni yıl kutlamalarında neler olabileceğini öngörmek mümkün değil ve terörist tehditler ne kadar uzak görünse de, biz halkın güvenliğini tehlikeye atacak risk almak istemiyoruz'' dedi.

Seattle kentinin merkezinde geleneksel yeni yıl kutlamalarına bu yıl 50 bin kişinin katılması bekleniyordu.

Yasaklama kararı, iki hafta önce Cezayirli Ahmed Ressam adlı bir kişinin kamyonunda patlayıcılarla Kanada sınırından Seattle'a geçmek isterken yakalanması ve bağlantılı olduğu zannedilen başka bir Cezayirli ile önceki gün beş Ürdünlünün Kanada sınırında tutuklanmasının ardından alındı.

Kutlamaların geleneksel faaliyetleri olan sirk ve konserler iptal edilirken, Seattle merkezinin girişleri 31 Aralık günü saat 18.00'den sonra halka kapatılacak.

ABD Adalet Bakanlığı'nın, yeni yıl kutlamalarında ABD'nin belli kentlerine yönelik özel bir terörist tehdit olmadığını açıklamasına karşılık, Seattle Belediye Başkanı Schell, ''ihtiyatı elden bırakmamak'' gerektiğini söyledi.

Schell, ''Dünya Ticaret Örgütü toplantısı sırasında yaşanan gerginliğin sıkıntılarını kent daha yeni yeni üzerinden atıyor. Bunun üzerine terörist tehditler de varken, ikinci bir sıkıntı yaşamak istemiyoruz'' diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!