Seattle’lıların Erkin Koray aşkı

Güncelleme Tarihi:

Seattle’lıların Erkin Koray aşkı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2012 21:41

“Türk müzisyenlerin Seattle’da ne işi var” demeyin. Plak şirketi Sublime Frequencies, ‘Hayvanlar Alemi’ ve arkasından Erkin Korayplaklarını basınca kendini Türk dinleyicisine tanıttı.

Haberin Devamı

Geçen yıl ‘Hayvanlar Alemi’ adlı bir grubu bizden önce The Guardian gazetesi, The Wire ve Uncut dergileri keşfetmişti. The Guardian’ın ‘Günün yeni yabancı grubu’ bölümünde uzun uzun konu edildiler. Uncut’sa ünlü gruplarla kıyaslayarak albümleri ‘Guarana Superpower’a üç yıldız verdi. Bütün bunları yapan ise Seattle merkezli plak şirketi Sublime Frequencies. Farklı coğrafyalara ait öğeleri barındıran müziklere bayılıyorlar. Kendilerini; “Geniş coğrafyaların ruhani deneyimlerinin müzik ve kültürle harmanlanmış estetiğine odaklanan bir firmayız” sözleriyle tanımlıyorlar. Erkin Koray hayranlıkları ve onun daha önce yayınlanmamış şarkılarından oluşan ‘Meçhul’ adlı albümünü basmaları da  bu farklı kültürlere hayranlıklarından kaynaklanıyor. 

İKON GİTARİST VE DAHİ BESTECİ

Haberin Devamı

Sublime Frequencies,  Erkin Koray için şunları söylüyor: “İkonik bir gitarist ve dahi bir besteci... Altın sesli Koray, Türk rock müziğinin babası sayılır. Kendi toprağının müzik bilgisini Batılı sound’la harmanlayan Koray 1960-1970 arası kendi yayınladığı single ve EP’lerle ülkesinde herkesi şoke etti fakat hep alt kültür olarak anıldı. Erkin Koray müziği içine çekerek yaşamaya devam ediyor. Epik konserler veriyor ve yarattığı muhteşem dünya onu eşsiz ve yaşayan görkemli bir efsane haline etiriyor”.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!