SDÜ'ye yeni bina

Güncelleme Tarihi:

SDÜye yeni bina
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2017 12:19

 SDÜ'ye yeni bina

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, 100 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin temelinin yaz aylarında atılacağını söyledi.

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile ilgili yeni gelişmeler ve değişimlerin paylaşıldığı basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda, SDÜ rektör yardımcıları Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu ve Prof. Dr. Mehmet Saltan ile Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alim Koşar, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Yıldırım ve başhekim yardımcıları hastanenin akademik yapılanması ve hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında bilgi verdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu, sağlık hizmetleri sunmanın yanında eğitim-araştırma faaliyetlerinde bulunma ve akademisyen yetiştirme misyonlarını üstlenen üniversite hastanelerinin dinamik yapıya sahip olduğunu belirtti.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alim Koşar, Tıp Fakültelerinin en önemli iki görevini sağlık bilinci oluşturmak ve iyi doktorlar yetiştirmek olarak tanımladı. 2016 yılı itibariyle ihtiyaç duyulan üroloji, onkoloji, kalp damar cerrahisi, tıbbi genetik gibi anabilim dallarında toplam 15 öğretim üyesinin göreve başladığını açıklayan Koşar, 17 öğretim üyesinin de önümüzdeki süreçte göreve başlayacağını kaydetti.

Başhekim Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, her geçen gün artan hasta potansiyeli göz önüne alındığında ilk olarak 100 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi projesini hayata geçirmeyi planladıklarını belirtti. 2017 yılı yatırım programına alınan ek binanın temelinin yaz aylarında atılacağını anlatan Yıldırım, 9.5 milyon liraya ihale edilen bina sayesinde hastanedeki yoğunluğun da biraz azalacağını belirtti. Başhekim Yıldırım, yeşil kartlı hastaların da sevksiz olarak doğrudan muayene olabileceğini vurguladı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!