SDÜ'ye büyük görev

Güncelleme Tarihi:

SDÜye büyük görev
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2018 11:57

SDÜ'ye büyük görev

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi (SDÜ) 113 devlet yükseköğretim kurumunun fiziki donanımlarında verimlilik ve tasarruf odaklı çalışmalarını yürütmek üzere Kalkınma Bakanlığı'nca görevlendirildi.

SDÜ tarafından; yükseköğretim kurumlarının derslik, laboratuvar, kütüphane gibi fiziki mekanların verimli ve akılcı şekilde kullanılacak 'Yükseköğretim Mekanları Yatırım Karar Destek Sistemi' adlı yazılım hazırlandı. Böylelikle hem üniversitelerin ihtiyaçları tespit edilebilecek hem de mekan kullanımları uluslararası standartlara getirilmiş olacak. Önümüzdeki günlerde Kalkınma Bakanlığı tarafından düzenlenecek tanıtım toplantısıyla kamuoyuyla paylaşılması öngörülen projenin, 113 üniversite tarafından kullanılması hedefleniyor.

Konuya ilişkin protokol 2 Şubat'ta Kalkınma Bakanlığı Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürü Emin Sadık Aydın ile SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı tarafından imzalandı. İmza programına, rektör yardımcıları Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Nihat Ayyıldız ile Prof. Dr. Mehmet Saltan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdal Terzi, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Vahdettin Aydın da katıldı.

Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, Yükseköğretim Mekanları Yatırım Karar Destek Sistemi ile hedefledikleri 4 ana amacı, 113 devlet üniversitesinin sahip olduğu mekanların envanter bilgilerinin üretilmesi, dersliklerin verimlilik analizinin yapılması, üniversitelerin yeni kapalı mekan tasarımlarında yararlanacakları yönlendirici dokümanların ortaya konulması ve bu faaliyetler sonucunda elde edilecek bilgilerden hareketle Kalkınma Bakanlığı'nın yükseköğretim kurumlarının yeni kapalı mekan taleplerine ilişkin karar alma süreçlerinin güçlendirilmesi şeklinde sıraladı.

Ayyıldız, "SDÜ'nün 113 devlet üniversitesinde kullanılmak üzere hazırladığı yazılım sayesinde Kalkınma Bakanlığı, kapalı mekanlar için talepte bulunan kurumların ihtiyaç durumunu tespit edebilecek. Kapalı mekanların bir fotoğrafı yer alacak. Bu sistemle yükseköğretim kurumları Kalkınma Bakanlığı'na sunacakları taleplerini de gerekçelendirmiş olacak. Sistem, yatırımların doğru, zamanında ve verimli şekilde kullanılmasını sağlayacak" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!