SDÜ'lü öğrenciler NASA yarışmasında

Güncelleme Tarihi:

SDÜlü öğrenciler NASA yarışmasında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2017 11:47

SDÜ'lü öğrenciler NASA yarışmasında

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi (SDÜ) Mühendislik Fakültesi öğrencileri, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) açtığı enerji verimliliği odaklı NASA Global Proje Yarışması'nda Türkiye birincisi oldu.
SDÜ Elektrik- Elektronik Mühendisliği 2'nci sınıf öğrencisi Eftal Yurtseven, Bilgisayar Mühendisliği 3'üncü sınıf öğrencisi Serkan Özdemir ve Enerji Sistemleri Mühendisliği 1'inci sınıf öğrencisi Musa Ayvallı, NASA'nın açtığı yarışmada Türkiye'yi temsil etmeye hak kazandı. SDÜ öğrencileri, enerji verimliliği odaklı projeleri ile 2 bin kişiden oluşan 169 ekiple yarışarak birinci oldu.
ENERJİDE YÜZDE 35 TASARRUF
SDÜ öğrencileri Eftal Yurtseven, Serkan Özdemir ve Buğrahan Musa Ayvallı'nın NASA Yarışması'nın Ankara ayağında Türkiye 1'incisi seçilen 'SmartBright' isimli enerji planlama, dağıtım ve otomasyon projesi verimlilik odaklı. 3 ayda tamamen nihai ürün haline dönüşecek proje elektrik enerjisinde yüzde 35'e varan oranda tasarruf imkânı sağlıyor.
Proje hakkında bilgi veren Eftal Yurtseven, "İnsanların hayatlarını kolaylaştıracak projeler üzerinde çalışıyoruz. Bundan önce 'acil kan lazım' projesi geliştirdik ve projeyle insanların kan ihtiyacını hızlı bir şekilde çözüm bulmalarını sağladık. Şimdi ise dünyadaki yenilenebilir enerji kaynaklarını daha verimli kullanma adına proje geliştirdik" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!