SDÜ'den liselilere yaz okulu

Güncelleme Tarihi:

SDÜden liselilere yaz okulu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2017 14:22

SDÜ'den liselilere yaz okulu

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Süleyman Demirel Üniversitesi'nde 11 ve 12'nci sınıf öğrencileri için SDÜ Lise Yaz Okulu açılacak.
SDÜ, lise öğrencilerine üniversite eğitimi verilen SDÜ Lise Yaz Okulu açacak. 11 ve 12'nci sınıf öğrencileri 1 hafta boyunca sağlık, mühendislik ve sosyal bilimlerde, öğretim üyelerinden dersler alacak, laboratuvarlarda çalışma yapacak, gerçek üniversite deneyimi yaşayacak.
SDÜ Lise Yaz Okulu'na müracaatlar 12- 15 Haziran tarihleri arasında http://liseyazokulu.sdu.edu.tr adresinden alınacak. Türkiye'nin her köşesinden müracaat yapılabilecek. Her alan için 20'şer öğrenci alınacak. Listeler 16 Haziran'da açıklanacak. 19- 21 Haziran arasında ise kesin kayıt 3- 9 Temmuz'da ise eğitim başlayacak. SDÜ Lise Yaz Okulu'na kayıt ücretinin 1000 TL olduğu belirtildi.
Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdal Terzi, SDÜ Lise Yaz Okulu'na 60 öğrenci kayıt edeceklerini söyledi. Terzi, "Çoğu kişinin başına gelmiştir. Tercih yaptıktan sonra bölümü tanıyorsunuz. Bu da bazı an mutsuzluk ve okuduğu bölümde kariyer yapmama sorununu beraberinde getiriyor. SDÜ Lise Yaz Okulu, gençlerin hayatlarından 1- 2 yılın heba olmasını önlemeye yönelik başlatılan bir proje. Ayrıca henüz üniversite aşamasına gelmemiş öğrenciler çok kültürlü dünyada eşsiz bir deneyim yaşayacak" dedi.
Lise öğrencilerinin yaz tatilinde belirli bir takvim dahilinde gerçek anlamda üniversite eğitiminden parçalar alma uygulamasını Türkiye'de ilk kez Sabancı Üniversitesi'nin başlattığını anlatan Terzi, "Bu sistemi Koç ve Özyeğin Üniversitesi de uyguluyor. Devlet üniversiteleri içerisinde ise Boğaziçi bu projeyi hayata geçiriyor. Ancak Boğaziçi sadece Robert Koleji öğrencilerini kabul ediyor. Diğer liselerden öğrenci almıyor. Devlet üniversiteleri içerisinde Lise Yaz Okulu'nu gerçek anlamda uygulayan ilk yükseköğretim kurumu SDÜ olacak. Ayrıca diğer üniversiteler uygulama için oldukça yüksek kayıt ücreti alıyor. Biz şu anda Lise Yaz Okulu'nu üniversiteler içerisinde en düşük bütçeyle hayata geçireceğiz. Amacımız öğrencilerden para almak değil. Bu sistemden gelir sağlamak değil. Üniversiteye para kazandırmak değil. Kendimizi öğrencilere içeriden tanıtmak istiyoruz. Bir yandan da lise öğrencilerine daha üniversiteye gelmeden, bir üniversite deneyimi yaşatmaktır. İçeriden üniversite öğretim üyeleri ile tanışma fırsatı vermektir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!