SDÜ'de pembe baret dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

SDÜde pembe baret dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2017 15:58

SDÜ'de pembe baret dağıtıldı

Haberin Devamı

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla pembe baret dağıtıldı.

SDÜ İnşaat Topluluğu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde 58 kadın milletvekili, 99 üniversitenin mühendislik ve teknoloji fakültesinde görev alan 477 akademisyen ile öğrenim gören 8 bin 182 kız öğrenci olmak üzere toplam 10 bin pembe baret dağıtıldı. SDÜ İnşaat Topluluğu tarafından Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'İnşaat Zirvesi' kapsamında pembe baret dağıtıldı.

İnşaat Topluluğu Başkanı Adem Barlas, hayatın her alanına nüfus eden kadınların gününü kutladı. Barlas, pembe bareti tüm kadınların koruyucu kalkanı olarak nitelendirdiklerini anlattı.

Projenin destekçisi YDA Grup Proje Koordinatörü Hülya Polat, kadının toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsuru olduğunu vurguladı. Polat, "Kadın toplumu oluşturan en önemli halkadır. Kadın toplumun içindeyse o toplum medenidir, ileridir, üretkendir, dinamiktir, merhametlidir ve sevgi doludur" dedi.

YDA Grup'a destekleri için teşekkür eden Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdal Terzi, her yıl düzenlenen etkinliği biraz daha ilerleterek geliştirerek devam ettiren öğrencilerin gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da kadınların hayatın her alanında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Kadınlar olmazsa medeniyet, ekonomi ve başarıdan söz edilemez" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!