SDÜ'de 'Doğadaki İnsan' söyleşisi

Güncelleme Tarihi:

SDÜde Doğadaki İnsan söyleşisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2017 11:44

SDÜ'de 'Doğadaki İnsan' söyleşisi

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) 'Doğadaki İnsan' konulu söyleşi düzenlendi.

SDÜ Orman Fakültesi tarafından Orman Haftası etkinlikleri kapsamında ilk olarak Ogün Çağlayan Türkay'ın 'Baharın Güzelleri' adlı fotoğraf sergisi açıldı. Ardından da doğa bilimci Serdar Kılıç'ın katıldığı 'Doğadaki İnsan' konulu söyleşi düzenlendi. Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'ndeki söyleşi ilgi gördü.

Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Fakir, küçüklüğünde yaz tatillerini geçirdiği köy hayatındaki geleneksel yaşamdan bahsederek, "Sağlıklı beslenmenin gittikçe önem kazandığı dünyamızda tuz ve yağ yerine baharatlar, sentetik renklendiriciler, koruyucular yerine doğal boyalar antioksidanlar, siyah çay, kahve, kola yerine kuşburnu, ıhlamur, melisa gibi kafeinsiz aromatik bitkisel çaylar tercih ediliyor. Çağımızdaki pek çok hastalığın nedenini doğal olmayan ürünlerde gören insanlar, yeniden doğayı keşfetmeye başlayarak doğal beslenmek için çaba göstermeye başladı" dedi.

Daha sonra Serdar Kılıç'ın söyleşisi başladı. Tabiata olan tutkusunun çocukluk yıllarına kadar uzandığını söyleyen Kılıç, Türkiye'nin zengin bir kültüre sahip olduğunu aktardı. Kılıç, son dönemde akranları yerine ekranlar ile oynayan nesillerin ortaya çıktığını kaydetti.

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Kılıç, zorlu koşullardaki yaşama becerilerini atalarının doğadaki yaşama sanatı üzerine yaptığı araştırmalar sayesinde kazandığını anlattı. Gezerek, keşfederek öğrenmenin okuyarak ya da dinleyerek öğrenmeden daha etkili olduğunu aktaran Kılıç, "Toprakla bağı olan ailesiyle ilişkisini kesmeyenler, vatanının kıymetini daha çok bilir ona daha çok sahip çıkar. Sentetik şeyler yerine tabi olanı tercih edin. Tabiat çok iyi bir öğretmen, doğal bir okuldur. Kabiliyet ancak sevdiğiniz şeyleri üzerine ekleyerek onu deneyimleyerek yapmak demektir" diye konuştu.

Program sonunda Serdar Kılıç'a 'Toplumsal Katkı Beratı' verildi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!