SDÜ'de Bilişim Günü etkinliği

Güncelleme Tarihi:

SDÜde Bilişim Günü etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2017 11:14

SDÜ'de Bilişim Günü etkinliği

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) Bilişim Günü etkinliği düzenlendi.

SDÜ Endüstri ve Kalite Topluluğunca düzenlenen Bilişim Günü etkinliği Mühendislik Fakültesi amfisinde yapıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Topluluk Başkanı Halil Nadir Dal, bilişimin dünyanın en önemli konusu haline geldiğini belirterek, alanında uzman katılımcıların vereceği değerli bilgiler ışığında etkinliğin verimli geçmesini diledi.

Robosoft firması kurucu ortağı Timuçin Çelik, endüstriyel gelişim konusunda bilgi vererek, "Verimliliği arttırmak için verimimizin olması gerekir, veri toplamamız gerekir. Türkiye'nin ulaşması gereken noktalardan bir tanesi sentez, sizin gibi genç mühendis arkadaşlarım fabrikadaki makineleri inceleyerek 'bu makineyi daha verimli hale nasıl getirebiliriz' diye çalışarak o fabrikanın verimliliğini arttırmalı, verileri işlemeli. İşinizde uzmanlaşmalısınız. Uzmanlaşmadan marka çıkaramazsınız" dedi.

Piksel Akademinin kurucu ortağı Emrah Kozan, 'Yeni nesil insan', 'Yeni nesil ekonomi' konularına değinerek, "Dijital bir evrim var, insanı yormamak için, insana hizmet eden robotlar yapılıyor. Yani tekno insan üretiliyor. Ekosistem, teknoloji, para, iletişim, bilgi değişiyor. Mühendislik yaparken insanı inşa ediyorsunuz. Bu bilinçle hareket etmeli, proje üretmelisiniz. Bu ülkeyi projesi olanlar yönetecek" diye konuştu.

Aynı akademinin kurucularından Raifhan Aydın da mobil uygulama ve geliştirme konusundan bahsetti. Mobil uygulamaların günümüzde büyük önem arz ettiğini kaydederek, bu dönem mobil uygulama trendlerinin 'Nesnelerin interneti', 'Mobil ödemeler', 'İnstant Apps', 'Yapay zeka', 'Hizmet uygulamaları', 'Arttırılmış gerçeklik ve oyunlaştırma' olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!