SDÜ'de bel ağrısı ve fıtık konferansı

Güncelleme Tarihi:

SDÜde bel ağrısı ve fıtık konferansı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2018 13:56

SDÜ'de bel ağrısı ve fıtık konferansı

Haberin Devamı

 

ALİ ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Göksel, bel ağrısının sebepleri ve tedavi yöntemleri hakkında konferans verdi.
SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi tarafından düzenlenen halk günü etkinliğinde 'Belin dili olsa bel ağrısı ve hayat' adlı konferans düzenlendi. SDÜ Hastanesi konferans salonunda gerçekleştirilen programa öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
SDÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Göksel, bel ağrısının sebeplerini ve tedavi yöntemlerini anlattı. Göksel, "Belin vücudumuzdaki görev ve sorumluluklarını dik duruş, yük taşıma, tüm vücut hareketlerine katkı, denetim ve sınırlama olarak belirtebiliriz. Belin dilini anlamamız gerekir. Bel her yaşta konuşur. Bebeklerde, çocuklarda, gençlerde belin dilinden anlamak gerekir" dedi.
Bel ağrısının en sık görüldüğü yaş grubunun 30'lu yaşlar olduğunu ve 60- 65 yaş döneminden sonra da görülme sıklığının azaldığını kaydeden Göksel, bel ağrısında belirgin bir cinsiyet farkının olmadığını vurguladı. Bel ağrısında tedavi yöntemlerine değinen Göksel, bunların yatak istirahati, egzersiz, fizik tedavi uygulamaları, manipulatif tedaviler, ilaç, ameliyat ve tamamlayıcı tıp uygulamaları olduğunu anlattı. Bel sağlığını koruma ve sürdürme noktasında ise yaşam tarzı ve alışkanlıkların büyük önem arz ettiğini belirten Göksel, yatağın da bel sağlığı için en önemli faktörlerden birisi olduğunu ve sporun, egzersizin bel sağlığı açısından hayatın vazgeçilmez bir parçası olması gerektiğine dikkati çekti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!