SDÜ'de Balık Ekmek Şenliği

Güncelleme Tarihi:

SDÜde Balık Ekmek Şenliği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2017 11:08

SDÜ'de Balık Ekmek Şenliği

Haberin Devamı

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Süleyman Demirel Üniversitesi'nde Balık Ekmek Şenliği düzenlendi.
Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi'nin kuruluşunun 35'inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında 19 Mayıs Açık Hava Tiyatrosu ve Öğrenci Meydanı'nda Balık Ekmek Şenliği düzenlendi. Şenliğe, Vali Şehmus Günaydın, Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Kaynak Yönetimi ve Balıkçılık Yapıları Daire Başkanı su ürünleri yüksek mühendisi Ramazan Çelebi, mülki idare amirleri, özel sektör temsilcileri ve akademisyenler katıldı.
Vali Şehmus Günaydın, Balık Ekmek Şenliği'nde su ürünlerinin sağlıklı ve dengeli beslenme açısından önemine vurgu yaptı. Su ürünleri tüketimiyle ilgili Baltık ülkeleri, dünya ortalamasını anlatan Vali Günaydın, Türkiye'nin de bu seviyeye erişmesi gerektiğini söyledi.
Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevgi Savaş, "Balık yüksek protein içeriğinin yanı sıra esansiyel aminoasitler, omega-3 yağ asitleri, vitamin ve mineral maddeleri içeren sağlıklı bir besindir. Su ürünleri sektörünün hızla ilerlediği ülkemizde üretilen kültür balığının Avrupa başta olmak üzere yurtdışındaki tüm marketlerde rağbet gördüğünü gururla söyleyebiliriz. Ülkemizde ise ne yazık ki su ürünleri tüketimi dünya ortalamasının çok gerisinde kalmaktadır. Dünyada balık tüketimi kişi başına yıllık ortalama 19-20 kilogram iken, ülkemizde ortalama 6-8 kilogram olarak yıllara göre değişmektedir. SDÜ Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi olarak 'Balık ye sağlıklı ol' düşüncesiyle üniversite öğrencisi gençlerimizi tatlı su kültür balığı olan alabalığın lezzetiyle tanıştırarak, balığın sağlıklı beslenmedeki önemini ortaya koymak istedik" diye konuştu.
Etkinlik öğrencilere ve katılımcılara alabalık ikramı ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!