SDÜ heyeti Mersin'de

Güncelleme Tarihi:

SDÜ heyeti Mersinde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2017 11:56

 SDÜ heyeti Mersin'de

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) heyeti Mersin'de düzenlenen 'Kalemden Klavyeye Kalıp' projesinin tanıtım seminerine katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde AB desteğiyle hazırlanan ve SDÜ'nün de ortak olduğu 'Kalemden Klavyeye Kalıp' projesinin tanıtım semineri yapıldı. 'Türkiye'de Kalıp Hazırlama Konusunda Yenilikçi Yaklaşımlar' başlığı altında Mersin'de düzenlenen seminerde, tasarımda kullanılan malzemelerin önemi, gelişen teknolojik sistemlerin giysi kalıbını nasıl etkilediği ve yenilikçi eğitimin sektöre kattığı değerler anlatıldı.

Türkiye ve dünyadaki yeni kalıp hazırlama uygulamaları konusunda bilgilerin de paylaşıldığı seminere SDÜ'yü temsilen Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Doç. Rengin Oyman ve Güzel Sanatlar Enstitüsü Sanat ve Tasarım ASD öğrencisi Hilal Balcı katıldı.

Projeyle kadınların iş gücü piyasasında daha aktif bir şekilde yer almalarına katkı sağlamak ve giyim üretim teknolojisi alanında sahip oldukları mesleki becerilere dijital yetkinlik kazandırmak amaçlanıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!