SDÜ Hastanesi'ne 95 puan

Güncelleme Tarihi:

SDÜ Hastanesine 95 puan
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2016 15:08

SDÜ Hastanesi'ne 95 puan

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, 'Sağlıkta Kalite Değerlendirmeleri' incelemesinde 100 üzerinden 95 puan aldı.

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği ekipler tarafından 'Sağlıkta Kalite Değerlendirmeleri' yönünden denetlendi. SDÜ Hastanesi, kalite yönetim, risk yönetimi, güvenlik raporlama sistemi, eğitim yönetimi, hasta deneyimi, sağlıklı çalışma yaşamı, hasta bakımı, ilaç yönetimi transfüzyon hizmetleri, radyasyon güvenliği, acil servis, ameliyathane, yoğun bakım ünitesi, biyokimya laboratuvarı, otelcilik hizmetleri, malzeme- cihaz yönetimi, tıbbi kayıt-arşiv hizmetleriyle gösterge yönetimi olmak üzere 19 ana kriter ve alt standartlarından oluşan değerlendirmelerde 100 üzerinden 95 puan aldı.

Dokümantasyon ve saha değerlendirmesinin ardından açıklamada bulunan bakanlık görevlileri Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Taylan Oksay, Hastane Müdürü Elif Bayer, Kalite Yönetim Birimi ve tüm bölüm kalite sorumlularına teşekkür etti.

Başhekim Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, verdikleri hizmet kalitesini her geçen gün daha da yukarı taşıdıklarını, değerlendirme puanını bir önceki yıla göre 2 puan artırdıklarını belirterek, kalite bilincinin tüm çalışanlar tarafından benimsenmesi ve hastanenin hizmetlerine yansımasının verilen hizmetin kalitesi açısından önem arz ettiğini vurguladı.

Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Taylan Oksay da "Bu yüksek kalite puanı hastalarımıza özenle, güvenli ve hata riski en aza indirilmiş şekilde hizmet verdiğimizi göstermektedir" dedi.



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!