SDG, Deyrizor’da saldırı başlattı

Güncelleme Tarihi:

SDG, Deyrizor’da saldırı başlattı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2017 23:06

DEAŞ’a karşı Suriye’de ABD ile Türkiye, olası ortak operasyon dahil işbirliği imkânlarını görüşürken terör örgütü PKK ile bağlantılı YPG’nin omurgasını oluşturduğu SDG, Suriye’nin doğusunda harekât başlattı. Petrol kaynakları ile dikkat çeken Deyrizor vilayetinin sınırlarına giren örgüt, Rakka ile bu vilayetin merkezi arasındaki ikmal hatlarını kesmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

ANKARA ile Washington arasında Suriye’de DEAŞ’ın merkezi Rakka’ya yönelik operasyona dair görüş alışverişi sürerken, PKK ile bağlantısından ötürü Türkiye’nin terör örgütü kabul ettiği YPG’nin en büyük bileşenini oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) önceki gün Suriye’nin doğusunda yeni operasyon başlattı.

İngiliz Reuters’ın haberine göre SDG güçleri, Rakka kenti yakınlarında zengin petrol yataklarının bulunduğu DEAŞ’ın denetimindeki Deyrizor vilayetine girdi. ABD öncülüğündeki koalisyonun desteğini de alan Suriye Demokratik Güçleri, bu harekâtla Rakka ile Deyrizor arasındaki ikmal hatlarını kesmeyi hedefliyor. Ajanslar kısa süre önce Rakka ile Deyrizor arasındaki trafiğin arttığını ve bazı DEAŞ sorumlularının Deyrizor’a geçtiğini aktarmıştı. Deyrizor vilayetinin merkezi olan ve aynı adı taşıyan rejimin elindeki kent merkezi daha güneydoğuda, Irak sınırına yakın bir noktada yer alıyor. Kente geçen ayın ortasında DEAŞ şiddetli saldırı başlatmış, şehir merkezi ile havalimanı arasındaki bağlantıyı da kesmişti.

Haberin Devamı

SDG, Deyrizor’da saldırı başlattı

PYD’YE DAVET YOK:  Öte yandan bugün Cenevre görüşmelerinin 4’üncü turu başlıyor. Taraflar, “geçiş yönetimi” kurulması konusunda farklı görüşler savunuyor. Türkiye ve muhalifler, tam yetkili geçiş yönetimi kurulmasını isterken Rusya ve İran, Beşar Esad’ın otoritesinin paylaşılmayacağı formüller arıyor. Rus Sputnik’in haberine göre PKK ile bağlantılı PYD, Cenevre’ye davet edilmedi.         

SDG, Deyrizor’da saldırı başlattı

SDG güçleri, Deyrizor vilayetinde DEAŞ’a karşı başlattıkları operasyonda tanksavar gibi zırhlı araçlara karşı etkili silahlar ile havan topları kullanıyor.

 LAVROV: GÜVENLİ BÖLGELERİ ABD İLE GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova’nın Washington ile Suriye’de güvenli bölgeler konusunu görüşmeye hazır olduğunu açıkladı. Lavrov, “Biz Washington’a Suriye’de güvenli bölgeler konusunda birlikte çalışmaya hazır olduğumuzu bildirdik. Tabii bu konuda masaya oturmaya hazır olduğumuzu söylerken bu bölgelerin bizim açımızdan da nasıl bir anlam taşımaları gerektiğini izah ettik. Washington’dan yanıt olarak planın üzerinde çalışıldığı mesajı geldi. Onlar (ABD), Suriye’de güvenli bölgeler planını tamamlayıp bize sunduğunda elbette görüşmeye hazırız” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!