Scolari Asya'da ilk maçına çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Scolari Asyada ilk maçına çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2009 13:17

Özbekistan'ın Bunyodkor kulübünü çalıştıran İngiltere Premier Lig takımı Chelsea'nin eski teknik direktörü Luiz Felipe Scolari, bugün takımı ile Asya Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçına çıkıyor.

Brezilyalı diğer teknik adam Arthur Zico ile geçen sezonu şampiyon tamamlayan Bunyodkor kulübünü bu yıl yaz aylarında teslim alan Luiz Felipe Scolari, çeyrek final maçında evinde, Güney Kore'nin Pohang Stilers kulübüyle Asya Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçına çıkacak.

Maç öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Scolari, Pohang Stilers kulübünün 37 yıllık, Bunyodkor'un ise 4 yıllık bir tarihe sahip genç bir kulüp olduğunu, buna rağmen takımın Asya Şampiyonlar Ligi'nde daha ileriye gitmesi için elinden geleni yapacağını ifade ederek, “Tabi ki kim güçlüyse o kazanır, tarih bir günde değişebilir, bunu unutmayınız” dedi.

Futbolda en çok kazanan teknik direktörler sıralamasında ilk sırada yer alan Luiz Felipe Scolari, gazetecilerin, “Bunyodkor'un Özbekistan Süper Ligi'nde oynadığı 23 maçı da kazandığını” hatırlaması üzerine, Özbekistan Süper Ligi ile Asya Şampiyonlar Ligi'nin birbirinden farklı olduğunu, ama buna rağmen galibiyet serisini devam ettirmek istediklerini ifade etti.

Geçen sene Arthur Zico yönetiminde Asya Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Avustralya'nın Adelaida United kulübüne yenilerek kupaya veda eden Bunyodkor, bu sene Özbekistan Süper Ligi'nin yanı sıra Asya Şampiyonlar Ligi'ni kazanmayı hedefliyor.

Özbekistan Süper Ligi 23. haftasında topladığı 69 puanla liderliğini sürdüren Bunyodkor kulübü, Scolari yönetiminde geçen ay oynanan Özbekistan Kupası final maçında Taşkent'in Pakhtakor kulübüne yenilerek, bu sezondaki ilk kupasını kaçırmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!