Schuster-Aydınus İşbirliği

Türkiye' nin en iyi stadını yap. Dünyanın en iyi oyuncularından yıldızlar topluluğu yarat ve çıkar bir lig maçına ne olur ?

Haberin Devamı

Türkiye' de sen değişim için çaba gösterirken hakemlerin ve diğer rakiplerin de değişmesi gerekir. Hemen hemen her yazımda Türkiye' de futbolun çok sert oynandığından ve Beşiktaş' a karşı oynayan diğer takımların çok sert fualler yaptıklarından bahsediyorum.

İ.B.Belediyespor' u ve Abdullah Avcı hocayı kutluyorum. Beşiktaş' ı bir kez daha yenerek ne kadar ters bir rakip olduklarını gösterdiler. Maçın kötülerine gelince en başta Sn. Schuster ve maçın hakemi Fırat Aydınus. Elinde Türkiye' nin en iyi kadrosu varken maça 5 yabancı ile başlamak, hele ki Ernst gibi orta sahada tam bir savaşçı olan defansı toparlayıp Guti' ye pas dağılımı yapan bir oyuncu varken bu oyuncunun yedek kalması Schuster' in en büyük eksikliğidir. Hocanın oyuncu değişiklikleri ise (Fernandes hariç) tam bir fiyasko. Bu maçın kaybedilmesinde en büyük sorumlu Schuster' dir. Kimse aksini idda etmesin.

Haberin Devamı

İlk 10 dakikada Guti' ye tam 4 kez çok sert fual yapıldı. Onların birinde Guti kulübeye beni değiştirin diye işaret bile verdi ve oyunda kaldığı sürede topla ne buluşmak istedi nede aldığı topları iyi değerlendirebildi. Hemen ayağından çıkartıp kime giderse gitsin dercesine oyununu tamamladı. Burada Schuster'in bunu görmesi ve Guti' nin yerine oyuna Ernst' i çok önceden alması gerekirdi. Guti hem akılen hemde fiziken oyundan çok önce düştü. Saolsun hakem Aydınus' da sertliğe izin vererek Beşiktaş' ı oyundan çok iyi düşürdü.

Yenilen gole kadar çok iyi oynayan Beşiktaş 2 net gol pozisyonundan sonuç alamadı. Erken bir gol bulabilseydi belki de farka bile gidebilirdi. 35. Dakikada kaleci Cenk, İ.B.B. Spor' a bir gol hediye etti. Bir kaleci topa çıktımı ya vuracak yada tutacak, yok yapamazsan o golü kalende görürsün. Çok kötü bir zamanda yediği golle Beşiktaş' ın tüm hayellerini yıktı attı. Bir kaleci oyunun kaderini ancak bu kadar değişterebilir. O hatalı golden sonra 5 tane golü çıkarsan ne fayda, bu oyunuyla sahanın en kötüsü oldu genç file bekçisi.

44. dakikada Mehmet Aurelio rakibine yaptığı müdahaleden sonra kırmızı kart görerek Beşiktaş' ı yakan bir diğer isim oldu. Kontrolsüz yaptığı hareketi Fırat Aydınus kırmızı kartla cezalandırdı. Bana göre Mehmet' in yapmış olduğu hareket asla kırmızı kart olamaz. Bu kırmızı kart çok ağır oldu. Bundan çok daha ağır fuallere hakemler oyunu oynattılar. Fual bile çalmadılar. Hakemler çifte standart uyguluyorlar. Ve benim ne hakemlere nede Schuster' e inancım kalmadı. Hakem Fırat Aydınus' unda Schuster' e inancı kalmamış ki, 77. de kırmızı kartla Shcuster' i tribüne yolladı.

Haberin Devamı

Hafta içi kupa maçında Trabzonspor' la zorlu bir 90 dakika oynayan kara kartalda birçok oyuncu bu maçta fiziken oyundan düştü. Biz maçı seyrederken net bir şekilde gördük de, Sn Schuster bunu göremedi mi. Hoca biran önce aklını başına al. Bu camia senin gibi ne hocaları yedi haberin varmı.

Ekrem ve Sivok' un maç eksiği ve fizik kondisyonları son derece yetersizdi ve net bir şekilde de görüldü. Karta kadar da Mehmet Aurelio' da aldığı tüm topları ya yana dağıttı yada kalesinde döndü. Adam eksiltme yada ileriye oynama özelliği Mehmet' te kocaman bir sıfır. Bu hafta onun yokluğunda daha güzel bir futbol izleyeceğimize inanıyorum.

10 kişi kaldıktan sonra Simao ile beraberliğide sağlayan Beşiktaş, kazanmak için yüklenirken kalesinde de birçok gol pozisyonu verdi ve 90 dakikada yediği gole engel olamayınca da sahadan mağlup ayrılmak zorunda kaldı. Kaybettiği 3 puanla çok ağır yara alan Beşiktaş, ligde ki tüm umutlarını da böylece söndürmüş oldu. Eee ne diyelim geçmiş olsun. 17 de 17 yapacağız diyenler bakalım şimdi ne diyecekler. Sakın çıkıp ta 17 de 16 yaparız biz demesinler ve bu insanlarla dalga geçmesinler.

Yazarın Tüm Yazıları