Schulz SPD kongresi öncesi Merkel’e yüklendi

Güncelleme Tarihi:

Schulz SPD kongresi öncesi Merkel’e yüklendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2017 10:08

Sosyal Demokrat Parti’nin seçim programını belirleyeceği kongre öncesinde başbakan adayı Martin Schulz seçimlerdeki rakibi ve Almanya Başbakanı Merkel’e yüklendi. Schulz, Merkel’i ‘güç kibri’ içinde olmakla suçladı.

Haberin Devamı

KONGRENİN düzenleneceği Dortmund Westfalenhalle’ye gelen Schulz burada yaptığı açıklamada “Peşin olarak size söyleyeyim, en büyük tehlike güçten doğan kibirdir. Bunu insanlar hisseder” diye konuştu. Merkel liderliğindeki Hıristiyan Demokrat Birlik’in “içeriksiz bir parti olduğunu” söyleyen Martin Schulz “Karşı tarafın elinde hiçbir şey olmadığını ortaya koyacağız” dedi.
Ruhr Nachrichten gazetesine de bir mülakat veren Schulz “Sayın Merkel sanki Almanya kendisini hiç değiştirmemeliymiş gibi davranıyor” diye konuştu.

‘ALMANYA GELECEĞE HAZIRLANMALI’

Almanya’nın durumunun iyi olduğunu ve bunda SPD’nin de payı olduğunu belirten Schulz “Başarılı ülkeler başarılarının üzerine yan gelip yatamaz” dedi. Schulz Almanya’nın eğitim ve altyapıya milyarlarca euro değerinde yatırımlar yaparak kendisini geleceğe hazırlaması gerektiğini söyledi.
Merkel’in uluslararası arenada konseptlerinin olmadığını söyleyen Schulz “Böylesine hareketli zamanlarda zirveden zirveye oyalanıp durmak bir işe yaramaz” dedi. Sosyal demokrat siyasetçi, mali krizin yavaş yavaş devam ettiğini, Ukrayna krizinin sona ermediğini ve Rusya ile gerilimin büyümeyi sürdürdüğünü vurguladı.

Haberin Devamı

5 BİNDEN FAZLA KATILIM BEKLENİYOR

SPD’nin kongresine 5 binden fazla kişinin katılması bekleniyor. Kongrede 635 delege partinin seçim programını oylayacak. Kongre Almanya’nın SPD’li eski başbakanlarından Gerhard Schröder’in açılış konuşmasıyla start alacak.

ARALARINDA 14 PUAN FARK VAR

Almanya’da Federal Meclis seçimleri 24 Eylül tarihinde yapılacak. Alman ZDF kanalının yaptırdığı kamuoyu araştırmasına göre SPD’nin oy oranı yüzde 25, Merkel liderliğindeki Hıristiyan Birlik Partileri CDU/CSU’nun oy oranı ise yüzde 39.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!