Schnyder: Yeteri kadar hazırlanamadım

Güncelleme Tarihi:

Schnyder: Yeteri kadar hazırlanamadım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2009 20:06

Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup 2009 Uluslararası Bayanlar Tenis Turnuvası'nda teklerde 2 numaralı seribaşı İsviçreli Patty Schnyder, turnuvaya yeteri kadar hazırlanamadığı için teklerde ilk turda elendiğini söyledi.

Haberin Devamı

Patty Schnyder, ENKA Arena'da yapılan turnuvada, tekler ana tablo 1. tur maçında Paraguaylı rakibi Rossana De Los Rios'e 2-1 yenilerek elendiği maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, Uluslararası Palermo Turnuvası'ndan sonra antrenman yapmak için fazla fırsatı olmadığını belirterek, “Toprak korttan sert zemine geçişte sorunlar yaşadım. Rüzgarlı bir maçtı, istediğim gibi gitmedi. Maçta çok hata yaptım, fazla hareket etmedim. Yeterli antrenman yapmayınca böyle bir sonuç ortaya çıktı” dedi.

Schnyder, sakatlığı nedeniyle fazla çalışma olanağı bulamadığını vurgulayarak, “Bu sonucu direkt sakatlığa bağlayamam ama sakatlığımdan dolayı buraya hazırlıksız geldim. İnişli çıkışlı bir maç oldu. 1-2 oyun farklı olsaydı, şimdi 2. turda olabilirdim” diye konuştu.

Haberin Devamı

De Los Rios ile daha önce 2 kez karşılaştığını hatırlatan İsviçreli raket, “Paraguaylı rakibimle son 2 yıl hiç oynamadım, ama rakibim aynı stille oynuyor. Kendi oyunum sorunluydu. Kendi performansımı yüzde 80'lere çıkarabildim. Burada çiftlerde turnuvayı sürdürüyorum. Ondan sonra Cincinnati Turnuvası'na katılıp, ABD Açık'a dek devam edeceğim” dedi.

İLK TUR MAÇLARI SÜRÜYOR

Turnuvada ana tablo 1. tur maçları sürüyor.

Tekler ana tablo ilk tur maçında Belarus'dan Ekaterina Dzehalevich, yurttaşı Darya Kustova'yı 6-4 ve 7-6, Rus Vera Dushevina, Ukraynalı Yuliana Fedak'ı 6-1 ve 6-4, Alman Andrea Petkoviç de Çek Sandra Zahlavova'yı 6-1 ve 6-2'lük setlerle 2-0 yenerek, 2. tura yükseldiler.

Çiftlerde ise ana tablo 1. tur maçında Marta Domachowska (Polonya)-Natalie Grandin (Güney Afrika) ikilisi, Kelly Anderson (Güney Afrika)-Sarah Borwell (İngiltere) çiftini 6-3 ve 6-1'lik setlerle 2-0 yenerek tur atladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!