Sazlı sözlü deplasman yolculuğu

Güncelleme Tarihi:

Sazlı sözlü deplasman yolculuğu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 11:37

- Tribünlerde yaptıkları görsel şovlarla Türk futbolseverlerin beğenisini kazanan Eskişehirspor taraftarının eğlenceli son deplasman yolculuğu AA tarafından görüntülendi- Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Diri:"Deplasmanlara eğlene eğlene gidiyoruz. Biz futbolun ve sporun bir eğlence aracı olduğunu biliyoruz"

Haberin Devamı


ESKİŞEHİR (AA) - ERGÜN HAKTANIYAN - Tribünlerde yaptıkları görsel şovlarla Türk futbolseverlerin beğenisini kazanan Eskişehirspor taraftarının sazlı sözlü son deplasman yolculuğu AA tarafından görüntülendi.

Spor Toto Süper Lig'de zor günler geçiren Eskişehirspor'a en büyük destek siyah-kırmızılı renklerine gönül veren taraftarlarından geliyor. Ligde son olarak geçen hafta Kasımpaşa ile karşılaşan Eskişehirspor'u, bu zorlu deplasmanda 2 binin üzerinde taraftarı yalnız bırakmadı.

Karşılaşmadan günler önce kentte maçın heyecanını yaşayan taraftarların İstanbul yolculuğuna AA ekibi de eşlik etti. Gece geç saatlerde kentin çeşitli noktalarında toplanan Eskişehirspor sevdalıları, kendilerini bekleyen otobüslere binerek, İstanbul yolculuğuna başladı.

Haberin Devamı

Taraftarlar üzerlerindeki siyah-kırmızılı forma ve atkılarla yanlarında getirdikleri saz, trompet ve davul gibi enstrümanlar eşliğinde yol boyunca takımları lehine tezahüratta bulundu. Her yaştan taraftarın yer aldığı deplasman yolculuğunda uzun süren sohbetlerin tek konusu Eskişehirspor oldu.

Sabahın ilk ışıklarıyla İstanbul'a ulaşan ve soluğu çorbacıda alan Eskişehirsporlular, kentin işlek cadde ve sokaklarında takımlarına olan sevgilerini yine tezahüratlarla dile getirdiler.

Maç saatine kadar stat çevresindeki kahvehanelerde tavla oynayıp çay içerek vakit geçiren siyah-kırmızılı renklere gönül verenler, daha sonra toplu olarak karşılaşmanın oynanacağı Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda kendileri için ayrılan bölümde yerlerini aldı.

Maç öncesi takımlarını tribüne çağırarak sevgi gösterisinde bulunan taraftarlar, Kasımpaşa'nın gollerine rağmen futbolculara moral vermek için marş ve tezahüratlar seslendirdi.

Eskişehirspor'un 2-1'lik mağlubiyetiyle sona eren maçın ardından sessizliğe bürünen siyah-kırmızılı taraftarlar için dönüş yolculuğu ise çileli oldu. Yolculuk boyunca adeta matem havasına bürünen Eskişehirspor taraftarları kente ulaştıklarında da sessizce evlerinin yolunu tuttu.


Haberin Devamı

- Onlar için deplasman neyi ifade ediyor


Eskişehirspor Taraftarlar Birliği (ETB) Başkanı Murat Diri, deplasman yolculuğunun takımının renklerine gönül veren taraftarlar için ayrı bir güzelliği ve anlamı olduğunu söyledi.

İç sahada olduğu gibi deplasmanlarda da takımlarını yalnız bırakmadıklarını anlatan Diri, "Deplasmana gitmek artık bizim için kendi sahamızda oynamaktan farksız. Türkiye'de ilk kez toplu halde deplasmana giden taraftar Eskişehirspor taraftarıdır. Bizler ilklerin taraftarıyız. Armamızın peşinden gitmediğimiz tek bir deplasman bile yok. Buna hazırlık ve kupa maçları da dahil'' dedi.

Diri, deplasman organizasyonlarının oldukça eğlenceli geçtiğini bildirerek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Çünkü kendi aramızda besteler, şakalar yapıyoruz. Kimisi klarnet getiriyor, kimisi darbuka. Yolda duruyoruz, mangal bile yapıyoruz. Yani eğlene eğlene gidiyoruz. Biz futbolun ve sporun bir eğlence aracı olduğunu biliyoruz. Bunu gösteriş için değil, içimizden geldiği için böyle yapıyoruz. Deplasman otobüsünün verdiği keyif bize ayrı bir huzur veriyor. Çünkü sevdiğin insanlarla bir aradasın. Protokolde oturan insanlar bile bazen o otobüse biniyor. Hatta deplasmana giderken trende mangal bile yaktık. Bir tek uçakla gitmedik, onunla gitsek uçakta da mangal yakacağız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!