Sayın Şahin'e sorular

VOLEYBOL camiası sıcak günler yaşıyor. Tarihte ilk defa bir federasyon yönetimi, mali kongrede ibra edilmedi.

Bu durum doğal olarak yeni ve olağan dışı bir seçimi gündemimize getirdi. Seçim, demokrasinin en önemli unsuru. Gerek genel seçimlerde, gerekse bu tip delege yöntemli seçimlerde hep küçük hesaplar, çıkarlar devreye girip, asıl sorunları görmemizi engeller. Şu anda Voleybol Federasyonu Başkanlığı seçimlerine katılan delegelerin de olaya bu gözle bakmayacaklarını umuyorum.

Çok yakın bir geçmişte Futbol Federasyonu seçimlerini yaşadık. Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Sayın Mehmet Ali Şahin, aklanmamış, yani bir anlamda ibra olmamış adayla sonuna kadar uğraşacağını söyleyerek, bazı imalarda bulunmuştu. Şimdi Sayın Şahin’e sormak istiyorum...

Mali genel kurulda ibra olmamış bir başkanın tekrar aday olmasına göstereceği bir tepki var mıdır, yok mudur? Yoksa, voleybol uğraşmaya değmeyecek kadar ufak mıdır? Açıkcası sayın bakanımızın bu sorulara cevabını merakla bekleyeceğim.

Bu inat niye?

Federasyon başkanlığı gibi fahri olarak görev yapılan bir yer için, istenmediği açıkça belliyken, hala inatla aday olunmasına hem şaşıyorum, hem de ister istemez aklıma başka şeyler geliyor.

Aslında şu koltuk sevdası insanları değiştirmese de, birlik ve beraberlikle yeni yapılanmaların önü, baştaki kişilerin teşvikiyle açılsa ne güzel olurdu. Sayın Hüsnü Can da iyi kötü bir dönem, hatta eskiyi de sayarsak iki dönem başkanlık yapmış biri. Yönetim kurulundan 6 kişinin istifa etmesi nedeniyle hiç böyle ibra edilmeme rezaletini yaşamadan seçim kararı alabilirdi. İşte o zaman ne olursa olsun ’ben başta olayım’ gibi sığ düşünceden de uzaklaşmış olurdu. Ama şu anda tablo tam tersi. O yüzden hala vakit varken adaylıktan çekilmenin ve verilecek birlik mesajının eski başkana yakışan bir hareket olacağına inanıyorum.

Birleştirici ve samimi

Yeni adayımız Sayın Erol Ünal Karabıyık birleştirici ve samimi mesajlarıyla ortaya çıkmış biri. Defalarca birtakım projelerden bahsetti. Ancak beni en çok Burhan Felek Spor Kompleksi ile ilgili yapmayı planladığı alışveriş-eğlence-spor kompleksi projesi heyecanlandırıyor.

Eğer bunu hayata geçirebilirse, ki burada özelleştirmeleri teşvik eden Sevgili Mehmet Atalay’ın da bu tip işlere sıcak baktığını biliyorum. Türk voleybolu maddi sorunlarını tamamen çözmüş olur.

Sevgili delegeler sizlerden ricam sözlerin tutulmadığı, tutulmayan sözlerin de takip edilmediği günümüzde mali genel kurul gibi önemli bir silahı kullanabileceğiniz gerçeğiyle, yapılmayanların takipçisi olun. Son anda oy avcılığı için takım sayısını artırmak gibi, düşmeyi kaldırmak gibi küçük hesapları ellerimizin tersiyle itip, oylarınızı Türk voleybolunun iyiliği için kullanın.
Yazarın Tüm Yazıları