Saygısızlık

KEÇİÖREN Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hasta ve ziyaretçi otoparkı yeni bir uygulama ile kapatılmıştır. (Aslında otopark helikopter pisti için ayrılmış, vatandaşa saygı ayaklar altına alınmıştır.)

Bu nedenle, hastanenin etrafında her yere park yasağı ve çekme levhaları konulmuştur. Ayrıca yapılan site inşaatları nedeni ile hastane yolu iyice daraldığından trafik yoğunluğu da artmıştır.

Hasta getiren araçların nereye park edeceği hiç düşünülmez mi?

Park yerinin kapalı olduğunu görenler, hastanenin giriş kapısına gelip birden sık sık korna çalarak, nöbet kulübesinde oturan ve bariyerin önünü göremeyen görevliyi, bariyeri açması için ikaz etmektedir.

Hastane bölgesinde bu kadar korna sesi olur mu?

Yaya olarak hastaneye gelmek isteyenler kaldırımın tamamını işgal eden taksi durağı ve taksilerden geçecek yol bulamayıp caddeden yürümek zorunda kalmaktadır.

Helikopter pisti için vatandaşın halini düşünün...

Bu garip durumu görmemek elde değil. İşte Ankara’dan manzaralar... Ben yaptım oldu diyenlere duyurulur.

Mehmet ÖZDEMİR

Göstere göstere karakol basmak

SINIRIMIZIN 10 km. ötesine hakim değiliz. İnsiyatif oradaki kukla bir hükümet ile teröristin elinde. Onların elinde olduğu nereden belli? Çünkü, göstere göstere bu 3. baskınları...

Havadan çekilmiş fotograflar iyi güzel de, sınırın 10 km. ötesinden niçin bihaberiz?

Üç baskın yemiş bir karakol, nasıl olur da halen bir baraka görüntüsü vermekten öteye gidemez?

Öyle anlaşılıyor ki; her baskından sonra "Ehh, bundan sonra artık gelmezler herhalde" mantığı yerleşmiş kafalara.

Günümüzdeki termal kameralar, 50-100 km. öteden bir tavşanın karaltısını bile tespit ettiğine göre, acaba TSK bu tür teknolojilerin uzağında mı?

Gelen grup, ne bir tavşan gölgesi, ne de birkaç kişi... Sayıları yüzlerle ifade ediliyor.

Ağır metal silahlar da çabası...

Yani biraz traji-komik kaçacak ama o bölgeye geceleri iyi yetiştirilmiş 10 tane Kangal ya da Alman kurt köpeği salsanız, yaprak kıpırdasa ortalığı velveleye verirler!

Son söz; kendi ülkemizde bize rahat ve huzur vermemeye ant içmiş teröristlere destek veren kukla unsurlara, nasıl olur da orada huzur içinde yaşamalarına izin verilir, anlayamıyoruz.

Kaybeden biz mi oluruz? Yoksa gök kubbe başkasının tepesine mi geçer, bilemeyiz.

On beşer, onbeşer ölmektense top yekun ölürüz olur, biter...

Ancak bu karardan sonra ABD’nin kucağında gerine gerine oturan kukla hükümet ağalarının huzuru kaçmaz mı?

Başka yorum yapmıyoruz!.

C.Y.

Sosyal demokratlar Ankara adaylarını bekliyorlar

YEREL seçimler yaklaştıkça niyeyse hiç sevinemiyorum, heyecanlanamıyorum. Bu tür güzel duygular yerine endişeleniyorum ve korkuyorum. Çünkü bir sosyal demokrat olarak, bir solcu olarak Erdal İnönü (CHP) dönemindeki yerel seçimlerde olduğu gibi önümüzdeki mart ayındaki yerel seçimlerde Ankara ve Ankara’nın ilçelerinde o başarıyı göremeyeceğim ve belki de bir daha hiç yaşayamayacağımı düşünüyorum. Bu benim ve Ankara’daki sol seçmenin makus talihi...

Artık birilerinin bir şey söyleme vakti geldi ve ben aklım yettiğince bir şeyler söylemeye çalışacağım. Bize aracı olursanız sevinirim. Yerel seçimler yaklaştıkça doğal olarak kulisler yapılmaya başlandı ama niye ise bundan önceki yerel seçimler için yapılan dedikoduların aynılarını ne yazık ki yine bu seçim öncesi de duydum. şimdi size sıralıyorum:

1- Murat Karayalçın CHP’den aday olacak mı? Bir kısım solcular olacak der, bir kısmı hayır partiyi (SHP) kapatmayacak der, bir kısmı artık Murat Bey’in devri bitti der, bir kısmı hayır, Ankara alınacaksa Karayalçın’la alınır der ve seçim gelir çatar hiç bir halt olmaz.

2- Çankaya Belediyesi için hep aynı kişilerin adı her seçim öncesi çıkar. Bu kişiler; Levent Gök, Tekin Bingöl, Yaşar Çatak, Haydar Yılmaz, Doğan Taşdelen, Yılmaz Ateş vs... ve bir de hiç modası geçmeyen bir laf ise ’adayları Önder (Sav) abi belirler.’

3- Ankara’daki CHP’liler, niyeyse Çankaya hariç diğer ilçe belediyelerin alınamayacağına kendilerini çok özverili bir şekilde inandırmışlardır. Halbuki doğru isimlerle düzgün çalışmayla bütün ilçeler kazanılır.

Kısaca demek istediğim artık herkes elini vicdanına koysun başta CHP’liler bu klişe olmuş dedikoduları artık yapmasın yaptırmasın. Öncelikle Çankaya Belediyesi için yukarıda sıraladığım müstakbel aday adaylarının ismini her seçim öncesi duymaktan Ankara ve Çankaya seçmeni bıktı... Bu isimlere ricam artık bir şeyleri zorlamasınlar biz yeni isimler yeni aday adayları istiyoruz. Diğer ilçelerde karizmatik, bilgili, çalışkan adaylar istiyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi adayı için de biraz daha gecikilip boş dedikodular kulisler yapılmaya devam edilirse yine bu seçimde hüsran olur; hepimize benden söylemesi.

Rumuz: Sosyal demokrat

GÜNÜN SÖZÜ

UYKU geldi bedene /Ne mutlu kalkıp gidene /Kalk git, dede evine /Oğlun gelsin yerine. (Halk sözü)
Yazarın Tüm Yazıları