Saygılı Rulman'dan yeni yatırım

Güncelleme Tarihi:

Saygılı Rulmandan yeni yatırım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2016 10:01

Saygılı Rulman'dan yeni yatırım

Haberin Devamı

TÜRKİYE'deki önde gelen rulman firmalarından Saygılı Rulman, yerli üretim hedefi doğrultusunda, büyük oranda ithal edilen sanayi ve otomotiv sektörlerinde kullanılan transmisyon zincirini üretmek için Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi'nde (BAYOSB) 7 milyon dolarlık yatırımla fabrika kuracak.
Sanayiciler için yatırım yapmanın zor olduğu bir dönemde Türkiye'nin geleceğine olan güvenleri ile yeni tesis kurma kararı aldıklarını dile getiren Saygılı Rulman Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Saygılı, yeni fabrikanın temellerini düzenlenen törenle çalışanları ile birlikte attıklarını söyledi. Son 20 yıldır yurtiçi ve yurtdışında rulman sektöründe yaptıkları yatırımlarla birçok ilke imza attıklarının altını çizen Bilal Saygılı, "Türkiye'nin yüzde 90 oranında ithal ettiği birçok alanda kullanılan transmisyon zinciri üretimi için 5 bin metrekare alanda 3 bin 250 metrekare alana fabrika kuruyoruz. Türkiye transmisyon zincirinde yıllık yaklaşık 100 milyon dolar ithalat yapıyor. Fabrikamızı önümüzdeki yıl temmuz ayında üretime almayı planlıyoruz. Tesisimizde ilk etapta 70 kişiye istihdam sağlayacağız. Yatırım tutarı 7 milyon dolar olacak. Biz bu fabrikamızla ülkemizdeki transmisyon zinciri ihtiyacının yüzde 10'unu karşılamayı planlıyoruz" dedi.
İzmir'de yatırım için en uygun gördükleri BAYOSB'de fabrika kurduklarını anlatan Bilal Saygılı, İzmir-İstanbul Otoyolu, Lojistikköy avantajı başta olmak üzere her yönden sanayiciye önemli destekler sunan bölgede rahat bir çalışma imkanı bulacaklarına inandıklarını söyledi. BAYOSB'nin altyapısının güçlü, yeni jenerasyon bir bölge olduğuna dikkat çeken Bilal Saygılı, BAYOSB yönetimine de verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ettiğini vurguladı.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!