Saygılı: İlkyardım hayat kurtarır

Güncelleme Tarihi:

Saygılı: İlkyardım hayat kurtarır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2018 11:24

Saygılı: İlkyardım hayat kurtarır

Haberin Devamı

ADANA,(DHA) - TÜRK Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı,  ilkyardım eğitiminin insan hayatını doğrudan ilgilendirdiğinden çok önemli konu olduğunu ifade etti.
İlkyardım eğitimleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Saygılı, Kızılay'ın ilkyardım üzerinde kurulduğunu kaydetti. Türk Kızılayı’nın 1960'lı yıllardan bu güne toplumda ilkyardım bilinci geliştirmek yerleştirmek ve konunun yasalarda yer alması için mücadele veren öncü bir kuruluş olduğunu hatırlatan Saygılı, "Türkiye'nin farklı illerinde ilkyardım eğitim merkezleri bulunmaktadır. Adana'da da hizmet veren eğitim merkezimizde binlerce kişiye sertifikalı ilkyardım eğitimi verdik. İlk yardım eğitim kalitesinden asla ödün vermeyiz" dedi.
HER EVE BİR İLK YARDIMCI
Eğitim Merkezi’ne sadece İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında değil; bireysel katılımcılarında yer aldığını dile getiren Ramazan Saygılı, "Anneler, babalar, genç yetişkinler de eğitimlerimize katılıyor. Eğitimlerde bir kazada en yakındaki kişinin hayat kurtarma konusu başta olmak üzere pek çok hususta teorik ve pratik uygulamalar sunuluyor. Bir kaza sırasında 112 Acil Servis’ten ambulans istendiğinde bekleme süresinde yaralıya yapılacak bilinçli müdahale onun hayatta kalmasını sağlar.  Kişinin kazayı daha az zararla atlatması mümkün olacaktır"diye konuştu.
GELİR İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN KULLANILIYOR
Adana Kızılay İlkyardım Eğitim Merkezi’nde eğitimlerinden elde edilen gelirin ihtiyaç sahiplerinin yararına kullanıldığını vurgulayan Saygılı, ‘ilkyardımcı’ olmak isteyenlerin sertifikalı temel ilkyardım eğitimlerine katılabileceğini hatırlattı.

 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!