Sayfamız 3. yaşında

Güncelleme Tarihi:

Sayfamız 3. yaşında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 1997 00:00

Haberin Devamı

Hürriyet İnternet sayfası İnternet ve bilgisayar kullanımını yaygınlaştırma yolundaki çabalarına ödün vermeden devam edecek

Bugün hizmet vermekte olan İnternet servis sağlayıcı şirketlerin hiçbiri yoktu. Türkiye’nin yurtdışı İnternet çıkışı TR-Net’in 64 KB’lik çok dar kapasitesiyle sınırlıydı. TUBİTAK, ODTÜ ve çeşitli üniversitelerden bir avuç bilimadamının özverili çabalarından başka İnternet’e pek kimsenin aldırış ettiği yoktu. Türk Telekom, İnternet’e burun kıvırıyordu, siyasilerin ise umrunda bile değildi. 21. yüzyılın habercisi izlenimi yaratmış gazeteler İnternet haberlerinin sayfalarında yayınlanmasını engelliyor, büyük gazetelerde ise kırk yılda bir İnternet’le ilgili hatalarla dolu çeviri haberlere rastlanıyordu.

Hürriyet Gazetesi, koca bir sayfasını haftada bir yalnızca İnternet’e ayırdığında, İnternet’in Türkiye için önemini çok az kimse kavramıştı. Aydın geçinen köşe yazarlarının küçümseyici saldırıları gecikmedi. Antipatik bir izlenim yaratma bedeliyle de olsa bu sayfadan hepsine hak ettikleri cevaplar birer birer verildi. İnternet’in önüne geçmeye çalışan teknoloji düşmanı yazarlar birer birer susturuldu. Bazıları karanlık köşelerine geri çekildi, bazıları gerçeği görüp İnternet’e bağlandı. Bugün bu yazarlardan bir kısmı çok iyi birer İnternet kullanıcısı oldu, bazıları İnternet dergilerinde köşe yazısı bile yazıyor, İnternet konulu seminerlere konuşmacı olarak çağrılıyorlar.

Bu sayfadaki haberlerin halkın ilgisini çekmesi üzerine diğer gazeteler de önce daha çok İnternet haberine yer vermeye başladılar, sonra da benzer İnternet sayfaları açtılar.

Sonuçta okur kazandı, İnternet’le ilgili daha çok kaynaktan daha çok haber almaya başladı. İnternet siyasetçilerin dahi ilgisini çekti, bir başbakan televizyondan yaptığı icraat konuşmasının büyük bir bölümünü İnternet’e ayırdı. Kısacası iki yılda çok yol aldık. Üçüncü yaşımızda yeni sürprizlere hazırlıklı olun...

http://www.hurriyet.com.tr/

http://www.list2000.com.tr/ interaktif

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!