Sayaçta 150 $ iade kararı

Güncelleme Tarihi:

Sayaçta 150 $ iade kararı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2008 00:00

Başkent Doğalgaz A.Ş. Genel Müdürü Veysel Karani Demir ile TÜKODER Genel Başkanı Ali Çetin arasındaki görüşmede sürpriz bir uzlaşıya varıldı. Toplantıda Başkent Doğalgaz’ın vatandaştan toplanan pil paralarının yanı sıra, sayaç paralarının 150 dolarını da iade etmesine karar verildi.

TÜKODER Başkanı Ali Çetin, Başkent Doğalgaz’ın vatandaştan topladığı pil parasının tamamı ile, sayaç parasının da 150 dolarını geri ödeyeceği müjdesini verdi. Büyükşehir Belediyesi’ne karşı muhalif tavırlarıyla tanınan TÜKODER heyetini makamında kabul eden Başkent Doğalgaz AŞ Genel Müdürü Veysel Karani Demir ile görüşen TÜKODER Genel Başkanı Ali Çetin, "Görüşme sonucunda doğalgaz pil paralarının ve alınan sayaç paralarının bir kısmının geri ödenmesi konusunda mutabakata vardık" dedi.

Demir’in uzlaşmacı tavrının kendileri için şaşırtıcı olduğunu itiraf eden Çetin görüşmenin ayrıntılarını Ankara Hürriyet’e anlattı:

"Veysel Bey’le görüşmemizden Ankara halkını yakından ilgilendiren konularda uzlaşı çıktı. Bir heyetle gittiğimiz Demir’e sıkıntıları anlattık. Bazı taleplerde bulunduk.

Uzlaşı bizi şaşırttı

Bu taleplerin ikisi kabul gördü. Doğalgazdan alınan pil parasının geri ödenmesi konusunda kendileriyle anlaştık. Bir diğer önemli konu ise EPDK’nın da onay verdiği elektronik sayaç parasının bir bölümünün geriye ödenmesine ilişkindi. 300 dolar olan sayaç paralarının 150 dolarının iadesi konusunda da kendileriyle anlaştık. Açıkçası bu uzlaşı bizi şaşırttı. Veysel Bey diğer yöneticilerden farklı olduğunu gösterdi."

Hukuk ne diyorsa o

Görüşmeyi doğrulayan ve geri ödemelerin yapılmaya başlanacağını ifade eden Demir, "Bizle diyalog yolunu seçmeyen taraf onlardı. Kendileri bizim çalışmalarımızı görünce şaşırdılar" dedi.

Sayaç ve pil paralarının ödenmesi konusunda ’Hukuk ne diyorsa onu yaparız’ diyerek uzlaşıyı doğrulayan Demir "Görüşmede kendilerine işin kolayına kaçtıklarını söyledik. Melih Gökçek’e saldırmakla bir şey elde edemeyeceklerini uzun uzun anlattık. Kamuoyuna yanlış bilgilerle çıktıklarını söyledik. Sonrasında karşılıklı anlayışla bazı sıkıntıları çözebileceğimiz konusunda fikir birliğine vardık" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!