Savunma yaptılar: ‘Sahtekâr’ sözü durum tespiti

Güncelleme Tarihi:

Savunma yaptılar: ‘Sahtekâr’ sözü durum tespiti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2016 22:00

Reza Zarrab’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan Coşkun, savunmasında Zarrab’ın sahtekârlık suçundan ABD’de tutuklu olduğunu belirterek, “Sahtekâr denilmeyi hak ettiğini düşünüyorum. Benim yaptığım durum tespitiydi” dedi.

Haberin Devamı

Sunuculuğu ve moderatörlüğünü yaptığı CNN Türk’teki Tarafsız Bölge programında, “O Reza denilen sahtekârlığıyla maruf şahıs” diyen Coşkun’a Zarrab’ın şikâyeti üzerine ‘hakaret’ suçundan 2 yıl 8 ay hapis istemiyle dava açılmıştı.

Bakırköy 33. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dünkü ilk duruşmaya Coşkun ve avukatları Turgut Kazan ile Aslı Kazan Gilmore katıldı. Zarrab’ı ise avukatı Yahya Serhat Yıldırım temsil etti. Coşkun savunmasında özetle şunları söyledi:

“Şikâyetçi halen sahtekârlık suçundan ABD’de tutuklu bulunmaktadır. Bu şahıs 17 - 25 Aralık sürecinde bazı bürokratlara ve siyasilere rüşvet verdiği iddiasıyla soruşturulmuştur. Bu kişiden bahsederken sahtekârlık dışında bir kelime bulamadım. Sahtekâr denilmeyi hak ettiğini düşünüyorum. Benim yaptığım durum tespitiydi. Hakaret kastım yoktur. Eleştirdiğim şey bu kişinin avukatlarının tekzip taleplerinin hakaret içermesine rağmen bunlar gözardı edilerek, taleplerin sulh ceza hâkimlerince kabul görmesi idi. Beraatime karar verilmesini talep ediyorum.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!