Savunma mı yoksa hücum mu kazanacak

Güncelleme Tarihi:

Savunma mı yoksa hücum mu kazanacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2015 00:40

Lider Beşiktaş 106 pozisyonda bulduğu 41 golün 40’ına orta alan ve hücumcularıyla ulaştı. Kanarya’nın defansı, rakiplerine sadece 35 pozisyon verip 3 de gol sevinci yaşadı. Şimdi soru şu; bu iki değişik silahtan hangisi sahibini şampiyonluğa taşıyacak?

Haberin Devamı

FUTBOL, alabildiğine göreceli bir oyundur... Kimileri, bir takımı ‘iyi hücumun’ başarıya götüreceğine, kimileri ise ‘iyi savunma’ yapılmadan güzel sonuçların asla alınamayacağına inanır.Konunun özü hemen hemen tüm kısır tartışmalarda, “Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır” uzlaşmasıyla sonuçlanır.Önceki gün Süper Lig’de 2015-2016 sezonunun ilk yarısını geride bıraktık. Lider Beşiktaş, 41 puanla zirveye kuruldu... Takipçi Fenerbahçe ise, 40 puanla Kartal’ın hemen ardında... En yakın rakipleri G.Saray’la Beşiktaş’ın puan farkı 11, Fenerbahçe’nin 10... Zirveyi domine eden iki ekibin farklı özellikleri ön planda; biri başarılı hücumcu, diğeri ise başarılı savunmacı...

ÇOK ATAN MI, AZ YİYEN Mİ?

LİGİN en çok ağları sarsan takımı, 41 golle Şenol Güneş’in talebeleri. En az gol yiyen ekip ise, 13’le Vitor Pereira’nın öğrencileri. Peki buradan yola çıkarak sezon sonu, hangi takımın mutlu sona ulaşacağı konusunda bir tahmin yapmak mümkün mü? 17 haftada 106 pozisyon bulup 41 golün 40’ına orta alan ve hücumcularıyla ulaşan Beşiktaş mı, yoksa rakiplerine yalnızca 35 pozisyon şansı tanıyıp defans oyuncularından en çok verim alan Fenerbahçe mi?Bu soruların cevabını hiç şüphesiz bekleyip göreceğiz. Ancak mevcut tabloya bakıp bu konuda fikir yürütebilmek adına, şampiyonluk yoluna ışık tutabiliriz...

Haberin Devamı

9 GALİBİYETTEK FARKLA...

LİGİN ilk yarısında toplam 27 gol atan Fenerbahçe, 17 haftada aldığı galibiyetlerin 9 tanesini tek farklı skorlarla elde etti. Kanarya galip bitirdiği 12 maçın 6’sında 1-0’lık skorla güldü.

KARTALFARKA UÇTU

 EZELİ rakibi ve takipçisi Fenerbahçe’nin aksine Beşiktaş, ilk yarıda kazandığı 13 galibiyetin 6’sında rakiplerine 2 veya daha fazla fark attı. Kartal sadece 2 maçta 1-0’lık skorla kazandı.

HER ALANDA EN VERiMLi DEFANS...

1-Ligin ilk yarısında en az pozisyon veren savunma hattı oldular: 35.

2-Geride kalan 17 haftada 3 gol, 4 asistle ligde 7 gole direkt etki ettiler.
3-Defansın ‘takım oyunu’ özellikle orta alan için büyük itici güç oluşturdu.

GENEL ANALiZDE BiRiNCi

Bu sezon üçkulvardatakımına 5 gol, 11 asistlik katkı yapan Fenerbahçe savunmacıları en verimli defans hattı konumunda...

Haberin Devamı

KARTAL12’DEN VURUYOR

1-Ligin ilk yarısında 106 pozisyona girip 41 gol çıkardılar.

2-Pozisyon/gol oranında başarı yüzde 38. Fenerbahçe: yüzde 24.
3-Pasa dayalı anlayışla, bu sezon takım ruhu ve yardımlaşma zirvede.

RAKAMLARI ALT ÜST ETTiLER

Beşiktaş’ın orta alan ve hücum oyuncuları, Süper Lig’de devre arasına dek tam 40 gol ve 26 asist üretmeyi başardı.

iKiSiNi DENGELi YAPAN KAZANIR

Rüçtü REÇBER

SAVUNMA, takım için önemli bir güçtür. Savunmayı iyi yaparsanız, ileri uç adamlarınız da kaliteliyse, gol yemeden kazanma ihtimaliniz yükselir. Fakat defans sıkıntı çıkarsa, ileri uç ne kadar kaliteli olursa olsun oyundan düşebilirsiniz. F.Bahçe, hep takım savunmasını geliştirmeye çalışıp bunu başardı. Sonra hücumu da geliştirdi. Beşiktaş çok gol atsa da, geriye düşünce sorun yaşadı. Beşiktaş defansı kuvvetlendirirse, çetin bir yarış izleriz. Defans ve hücumu birlikte en iyi yapan, bir adım önde olacak.

Haberin Devamı

BiRiNE MAESTRO BiRiNE STOPER LAZIM

İlker YASİN

FUTBOLDA savunma olmadan şampiyon olmak çok zordur. Ofans-defans dengesini iyi oluşturan taraf ipi göğüsler. F.Bahçe’nin Diego dışında, Van Persie ve Fernandao’nun ardında gol aksiyonlarını düzenleyecek bir 9.5 veya 10 numaraya ihtiyacı var. Sneijder, Sosa veya Oğuzhan tipi kreatif bir isim almalılar. Beşiktaş’ın da, defans göbeğindeki iki stoperi yetersiz. Beşiktaş iyi bir stoper, F.Bahçe de iyi bir hücum oyuncusu alırsa, ikinci yarıda tadına doyulmayacak bir mücadele izleriz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!