Savcıdan, liseli kız öğrencilere meslek dersi

Güncelleme Tarihi:

Savcıdan, liseli kız öğrencilere meslek dersi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2018 09:30

Savcıdan, liseli kız öğrencilere meslek dersi

Haberin Devamı

Halil ÖZÇOBAN/BURSA, (DHA)- BURSA’da liseli kız öğrenciler, Bursa Cumhuriyet Savcısı Murat Bağlamaç’dan 'bir zabıt katibinin adliyede yaptığı görev' ile ilgili bilgi aldılar. Bağlamaç, “Adalet Meslek Yüksek Okulunu bitirip Hukuk Fakültesine geçiş yaparakönce avukat daha sonra da isterseniz savcı veya hakim olabilirsiniz. Hakim ve savcı maaşları ekonomik şartlara bakıldığında çok iyi” dedi.

Öğretmenleriyle birlikte Bursa Adalet Sarayı’na gelen Bursa Şehit Öğretmen Kubilay Meslek Teknik Anadolu Lisesi 10'uncu sınıf öğrencileri 'Adalet' dersi kapsamında Bursa Cumhuriyet Savcısı Murat Bağlamaç'tan yargıda işleyişle ilgili bilgiler aldılar. Bağlamaç, “Adalet Bakanlığı’nca alınan zabıt katipleri adliyelerin çeşitli birimlerinde çalışıyor. Bir adliyede işe başlayan memur, emekli olana kadar artık aynı yerde çalışmıyor. Çalışma süresinin 15 yılını tamamlayan başka illere tayin olabiliyor. Zabıt katibi klavyeyi çok hızlı kullanabilmeli. Adalet Meslek Yüksek Okulunu bitirip Hukuk Fakültesine geçiş yaparak avukat olabilir, daha sonra isterseniz savcı veya hakim de  olabilirsiniz. Hakim ve savcı maaşları ekonomik açıdan çok iyi” dedi.

Öğrenciler, Cumhuriyet Savcısı Murat Bağlamaç’a mesleki konularda sorular sordular. Bağlamaç, “Gittiğim olay yerlerinde yaşları küçük çocukları görünce yüreğim parçalanıyor. Görevimiz gereği tüm ölümlü olayların keşiflerini yaparak, kolluk görevlilerin aldığı ifadeler, bilirkişilerin hazırladığı raporlar sonucunda hazırladığımız soruşturma dosyasını UYAP sistemiyle ilgili mahkemelere gönderiyoruz. Yapılan yargılamalar sonucunda ceza veya deliller durumuna göre denetimli serbestlik, hükmün geri bırakılmasına veya beraat kararları veriliyor” şeklinde bilgiler aktardı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!