Savaşın öksüz ve yetimleri Türkiye'ye emanet

Güncelleme Tarihi:

Savaşın öksüz ve yetimleri Türkiyeye emanet
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2016 11:30

- Bombardımanlarla her geçen gün şiddeti artan Suriye'deki savaşta ailelerini kaybeden, kendileri de ağır yaralanan çok sayıda çocuk, Kilis Devlet Hastanesi'nde yeniden yaşama tutunuyor- Suriyeli İbrahim Sini:- "Namaz kılarken bomba düştü. Gözümü açtığımda Türkiye'deydim. Burada herkes çok iyi. Doktorlar, hemşireler bize gözü gibi bakıp tedavi ettiler"

Haberin Devamı

KİLİS (AA) - İZZET MAZI - NAİM BOŞKUT - Savaş uçaklarının bombardımanlarıyla şiddeti her geçen gün artan Suriye'deki savaşta ailelerini kaybeden, kendileri de ağır yaralanan çok sayıda çocuk, Kilis Devlet Hastanesi'ndeki hekimler ve sağlık çalışanlarının yoğun çabalarıyla yeniden yaşama tutunuyor.

Suriye'de yaklaşık 5 yıldır devam eden savaşta binlerce insan hayatını kaybederken, milyonlarca kişi de ülkelerini terk ederek başta Türkiye olmak üzere komşu ülkelere sığındı. Yaşanan olumsuzluklardan en çok etkilenenler ise kadınlar ve çocuklar oldu.

Geçtiğimiz haftalarda başta rejime bağlı birlikler olmak üzere Rusya'nın havadan, terör örgütleri DAEŞ, PYD ve Hizbullah'ın karadan düzenlediği saldırılar nedeniyle ağır yaralanan ve yakınlarını kaybeden 15 çocuk daha tedavi için getirildikleri Kilis Devlet Hastanesinde sağlığına kavuştu.

Haberin Devamı

Suriyeli Ahmet Kemal, AA muhabirine, Rus uçakları tarafından yapılan hava saldırısı sonucu annesini, babasını, kardeşini ve iki yeğenini kaybettiğini belirtti.

Kendisinin 3 yıl önce Türkiye'ye sığındığını ve Ankara'da yaşadığını anlatan Kemal, Kilis'te kalan akrabalarının kendisini arayarak yeğenlerinin hastanede tedavi gördüğünü söylediğini aktardı.

Uçaklardan atılan bombaların kardeşinin evine isabet ettiğini anlatan Kemal, "Aile mahvoldu. 8 yeğenimden 4'ü orada kaldı, 2'si buraya geldi. Annem, babam, çocukların babası ve iki yeğenim öldü. Allah Türk devletinden razı olsun, bizleri kabul ettiler ve sahip çıktılar" diye konuştu.

- "Namaz kılarken bomba düştü"

İbrahim Sini ise bombardımanın ardından gözünü açtığında kendisini Türkiye'de bulduğunu söyledi.

Akşam namazı kıldığı sırada bombaların atılmaya başladığını anlatan Sini, "Namaz kılarken bomba düştü. Gözümü açtığımda Türkiye'deydim. Burada herkes çok iyi. Doktorlar, hemşireler bize gözü gibi bakıp tedavi ettiler" dedi.

Fatma Muhammed de bombalı saldırıda kızının ağır yaralandığını, Suriye'de tedavi imkanı olmadığı için kızını Türkiye'ye getirdiğini söyledi.

Kilis'teki sağlık görevlilerinin kızını yaşama döndürebilmek için yoğun çaba harcadığını ifade eden Muhammed, kızının sağlığına Türk doktorları ve hemşireleri sayesinde kavuştuğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

- Ağır yaralanan kızına 10 gün sonra sarılabildi

Sahar Hamot da bombardıman sonucu ağır yaralanarak Türkiye'ye getirilen kızına 10 gün sonra Kilis'teki doktor sayesinde kavuştuğunu belirtti.

Diğer çocuklarının başında kimse olmadığı için kendisinin Suriye'de kalmak zorunda olduğunu anlatan Hamot, yanında kimsesi olmamasına rağmen kızına Türkiye'de çok iyi bakıldığını kaydetti.

Meryem Abbut ise bombardıman sırasında evdeki herkesin vücudunun çeşitli yerlerinden ağır yaralandığını ve hepsinin sağlığına yeniden Türkiye'de kavuşturulduğunu vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!