Savaş'ın katil zanlısı yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Savaşın katil zanlısı yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2014 15:43

MALTEPE’de 4 Nisan tarihinde öldürülen Savaş Taşhan’ın(18) katil zanlısı olduğu tespit edilen 17 yaşındaki T.S. polis tarafından yakalandı. Savaş Taşhan’ın resmi ve isminin bölgede daha önce çıkan olaylar sırasında öldürülen Hasan Ferit Gedik’le ilgili sosyal medyada yayınlanan yasadışı bir örgütün "failler" listesinde yer alıyordu. Şüpheli T.S. olayla ilgili verdiği ifadesinde "Daha önceden aramızda bir husumet vardı. Yolda karşılaşınca hiçbir şey sormadan öldürdüm" dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

İstanbul Maltepe Gülsuyu Mahallesi’nde 24 Temmuz 2013’te mahalle halkı ile uyuşturucu çeteleri arasında çıktığı ileri sürülen olaylar çıkmış 16 kişi tabancayla vurularak yaralanmıştı. Daha sonra 29 Eylül 2013 tarihinde bu olayları protesto eden kalabalık bir gruba pompalı tüfek ve kaleşnikoflarla saldırı yapılmıştı. Olayda 22 yaşındaki Hasan Ferit Gedik ölürken 4 kişi yaralanmışlardı. Polis yaptığı operasyonlarda Z.T. ve A.T. adlı kardeşleri yakaladı. Bu arada sosyal medya üzerinde yasadışı bir örgüt olaya karışanların isim ve resimlerinin bulunduğu "failler" listesi yayınladı. Bu listede Savaş Taşhan’da vardı.

3 NİSAN TARİHİNDE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Savaş Taşhan 3 Nisan 2014 tarihinde Gülsuyu Mahallesi, Nöbet Sokak taki evinden çıktığı sırada kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin silahlı saldırısına uğramıştı. 9 el ateş eden saldırgan Savaş Taşhan’ı 4 yerinden vurarak öldürmüştü.

Haberin Devamı

FAİL GEBZE’DE YAKALANDI

Olaydan sonra polis tarafından başlatılan çalışmalarda Savaş Taşhan’ı öldüren kişi olduğu iddia edilen T.S. bugün Gebze’de gözaltına alındı. T.S.’nin Savaş Taşhan’la daha önceden aralarında bir husumet bulunduğunu olay günü sokakta karşılaşınca hiçbir şey söylemeden ateş ettiğini daha sonrada kaçtığını söylediği öğrenildi. Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü belirttiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!