Savaşın Çocukları Gençlik Kampında

Güncelleme Tarihi:

Savaşın Çocukları Gençlik Kampında
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2015 17:27

Suruç Kaymakamlığının, Suruç AFAD konaklama merkezinde kalan Suriyeli çocuklara yönelik sürdürdüğü sosyal etkinlikler devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen gençlik kamplarında misafir edilmek üzere 45 Suriyeli çocuk gönderildi.
Bu yılın önemli misafirleri aileleri ile birlikte Kobani (Ayn ül Arap)’den kaçan Suriyeli çocuklar oldu. Suruç çadırkentinde 6 bine yakın öğrenci arasından seçilen 12-17 yaş aralığındaki 45 erkek öğrenci Gençlik Spor Bakanlığının himayesinde Eskişehir’de organize edilecek bir haftalık kampta doyasıya eğlenecek. Kamp heyecanını yaşayan Suriyeli çocuklar Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçinin talimatıyla Suruç Çadırkentten törenle uğurlandı. Merkez Yönetici Yardımcısı Mahmut Aksu ve aileleri tarafından gönderilen Suriyeli çocukların sevinçli ve heyecanlı oldukları dikkatlerden kaçmadı.
Suriyeli çocukların sevinçlerine ortak olan Merkez Yönetici Yardımcısı Mahmut Aksu, "Bugün burada çok önemli bir ana şahitlik yapıyoruz. Konuk çocuklarımız hayatlarında ilk defa bilmedikleri tatil heyecanını yaşayacaklar. Onlar hâla üzerlerinden savaşın etkisini atamadılar. Hâla bomba sesi kulaklarında çınlıyor. Biz onları bir nebze olsun bu stresli ortam ve savaş psikolojisinden uzak tutmak için bir haftalık tatile gönderiyoruz. Çocuklarımız burada beş yıldızlı otelde kendilerine ayrılan özel odalarda diledikleri gibi tatil yapacaklar" diye konuştu.
Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi de, kamplara gönderdikleri çocukların burada yeni dostluk ve arkadaşlık ortamı kuracaklarını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!