Savaşın acılarını öğretmenleriyle unutuyorlar

Güncelleme Tarihi:

Savaşın acılarını öğretmenleriyle unutuyorlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2016 14:42

- Şanlıurfa'da bir grup Suriyeli öğretmen tarafından açılan merkezde eğitim gören 321 Suriyeli öğrenci, savaşın acılarını öğretmenleriyle oyunlar oynayarak unutmaya çalışıyor

Haberin Devamı

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da, El İhva (Kardeşlik) Geçici Eğitim Merkezi'nde eğitim gören Suriyeli çocuklar, öğretmenleriyle oyunlar oynayarak savaşın yüreklerinde açtığı yaraları sarıyor.

Sancaktar Mahallesi'nde yaklaşık 3 yıl önce bir grup Suriyeli öğretmen tarafından açılan merkezde eğitim alan 321 öğrenci, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün de desteğiyle geleceğe hazırlanıyor.

Merkezde görev yapan 23 Suriyeli ve 2 Türk öğretmen, ders aralarında öğrencilerle oyunlar oynayıp çocuklara savaşın acısını unutturmaya çalışıyor.

Merkezin müdürü Süheyl Cabir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretmenlerin özverili çalışmasıyla 3 yıl önce 2 katlı binayı okula dönüştürdüklerini belirtti.

Okuldaki Suriyeli öğretmenlerin tamamının savaştan önce de öğretmenlik yaptığını aktaran Cabir, amaçlarının eğitim ve öğretimden uzak kalan sığınmacı çocukları okula kazandırmak olduğunu söyledi.

Öğrencilere kitap, defter ve kalem gibi kırtasiye malzemelerini İl Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle ücretsiz verdiklerini aktaran Cabir, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Binada çeşitli düzenlemeler yaptık. Öğretmenlerimiz, çeşitli resimler yaparak güzel görüntüler oluşmasını sağladı. 3 yıldır burada güzel işler yapmaya çalışıyoruz. Sabahları büyükleri, öğleden sonra ise küçük çocukları derslere alıyoruz. Burada çocukların eğitimlerinden geri kalmamalarını sağlamaya çalışıyoruz. Buradan mezun öğrencilerimiz Türkiye'deki çeşitli üniversiteleri kazandı ve eğitimlerine devam ediyor. Çok şükür, Türkiye'de her anlamda destek görüyoruz."

Cabir, Suriyeli sığınmacılara kolaylık sağlayan Türk yetkililere de teşekkür etti.

Öğrencilerden Nur Mustafa da 4 yıl önce Şanlıurfa'ya geldiklerini ve burada okula başladığını anlattı. Okulunu çok sevdiğini dile getiren Mustafa, öğretmenleriyle hem ders yaptıklarını hem de oyunlar oynayarak keyifli zaman geçirdiklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!