Savaş yüzünden kaçan ev sahipliği

BAYAN Milli Tenis Takımımız FED CUP'da (Federasyon Kupası) mücadele etmek için bu hafta sonu Portekiz'e gidiyor.

Esasen 14 ülkenin katılacağı Avrupa/Afrika 2.küme müsabakaları, bizde, Manavgat'daki Alibey Tatil Köyü tesislerinde olacaktı. Yani Türkiye ev sahipliği avantajını kullanacaktı. Ancak ITF (Uluslararası Tenis Federasyonu) Irak Savaşını bahane ederek bu etkinliği apar, topar Portekiz'e aldırdı.

ITF'nin patronu Ricci BİTTİ basın açıklamasında özetle şunu söyledi: ‘‘Biz öncelikle sporcuların, idarecilerin ve antrenörlerin can güvenliğine önem vermekteyiz. Güvenlik komitemiz Türkiye'ye olan uçuşların güvenli olmadığına karar vermiştir.’’ Ancak, ITF bu iptali açıkladığı tarihlerde yine ITF'nin patronajında Manavgat Alibey Tatil Köyü Kortlarında Uluslararası Bayanlar Satellitte Turnuvası oynanıyordu. Peki ya 23 Nisan etkinlikleri için dünyanın her tarafından Antalya Aspendos'a gelen binlerce çocuğa ne demeli... Bizim tenis federasyonumuzun ITF'e sağladıkları her türlü güvenceye rağmen karşılaşmaların neden Portekiz'e alındığını çözmüş değilim. Acaba, idarecilerimizin uluslararası LOBİ çalışmaları yetersiz mi kaldı? Yoksa aynı ligde mücadele edecek olan yeni ev sahibi Portekiz savaştan faydalanıp ITF'i mi kandırdı?

İyi durumdayız

ITF yetkilileri Alibey Tatil Köyüne ‘‘Bu tarz organizasyonlar için ideal bir mekan’’ diyerek, yıllarca peşimizden ayrılmadılar. Giden gitti, biz dönelim FED CUP'ımıza. Dünya FED CUP etkinliği bu sene 50. yılını kutluyor. Biz ilk kez 1991 yılında katıldık. Bu süre zarfında bayanlarımız 46 milli karşılaşma yaptı. 24'ünü kazandık. 22'sini kaybettik. İki defa birinci kümeye çıkmayı başardık.

Takımımızın bir numarası İpek ŞENOĞLU (TED), bugünlerde Hırvatistan'da turnuva oynuyor ve çok formda. Portekiz'de katılacak olan ülkelerin bir numaralarını yenecek kapasitede. Geçen sene takımda yedek olan Pemra ÖZGEN (TED) iki numaralı tenisçimiz. Kendisine büyük iş düşecek. Uluslararası deneyimi var. En son Antalya'daki turnuvada 2.tura çıktı. İpek ile beraber iyi bir çift ekibi de oluşturabilirler. Takımın yedek oyuncusu ENKA Kulübü'nden Çiğdem DURU, FED CUP takımımızın yeni ismi. Büyüklerde uluslararası deneyimi az. Ancak disiplinli ve çalışkan bir tenisçi. Bu turnuva kendisine büyük tecrübe sağlayacaktır. Takımın antrenörlüğünü ise Duygu AKŞİT OAL yapıyor. Duygu, Türkiye adına en çok milli maç oynayan tecrübeli biri. Ben, kendisinin bu görevi en iyi şekilde yapacağından eminim. Türkiye'nin tekrar birinci lige çıkma şansı var. Fas, Bosna Hersek ve ev sahibi Portekiz favori ülkeler arasında.

İYİ ŞANSLAR KIZLAR....
Yazarın Tüm Yazıları