ISPARTA HABERLERİ

Sav ekmeği bayatlamıyor

DHA
28.01.2018 - 10:06Son Güncelleme :
DHA

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA merkeze bağlı Sav beldesinde 100 yıllık bir geleneğe sahip olan ekşi mayalı ekmek derin dondurucuda 1 yıl boyunca bozulmadan duruyor. Halk bu ekmeği evlerinin altına kurdukları taş fırınlarda yapıyor.

Sav ekmeği Isparta'nın önemli bir markası. Ekmeğin en büyük özelliği katkı maddesi kullanılmadan yapılması. Sav'da 100 yıllık bir geleneğe sahip olan ekmeğin çıkışı her evin altında bir fırın olmasından kaynaklanıyor. Halkın evlerin altındaki fırınlarda kendi ihtiyaçlarını karşılama alışkanlıklarından ortaya çıkan Sav ekmeği, kısa zamanda markalaştı. Derin dondurucuya konulduğunda 1 yıl boyunca bozulmadan tüketilebilen Sav ekmeği, 1.5 kilo ağırlığında.

Evinin altındaki taş fırında köy halkının da bir araya gelerek Sav ekmeği yaptığını söyleyen fırıncı İsmet Türker, "Komşular gelir, imece usulü bu ekmeği yapar. Herkes kendi evine götürür ve taze taze tüketir. Burada daha çok köylülerimiz kendi evlerine götürecek kadar ekmek yapıyor. Bazen özel sipariş edenler oluyor. Özellikle il dışından gelenler almak istiyor. O zaman sayısını artırıyoruz. Biz Sav ekmeğini maya ve başka katkı maddesi kullanmadan yapıyoruz. Bu ekmek bayatlamaz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Isparta haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Isparta haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Sav ekmeği bayatlamıyor haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

ISPARTA NAMAZ VAKİTLERİ

18 Şubat 2018, Pazar
  • İmsak
    06:17
  • Guneş
    07:37
  • Öğle
    13:18
  • İkindi
    16:18
  • Akşam
    18:46
  • Yatsı
    20:02
Sayfa Başı