SAÜ ile Katar Üniversitesi arasında protokol imzalandı

Güncelleme Tarihi:

SAÜ ile Katar Üniversitesi arasında protokol imzalandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2016 12:23

SAKARYA (AA) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile Katar Üniversitesi arasında akademik işbirliği protokolü imzaladı.
Üniersiteden yapılan yazılı açıklamada, eğitim ve araştırma alanlarında karşılıklı işbirliğini arttırmak için imzalanan işbirliği protokolü, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ile Katar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hassan Rashid Al- Derham arasında gerçekleştirildiği belirtildi.
İmzalanan protokol çerçevesinde, öğrenci, akademik, bilimsel ve idari kadro değişimi, araştırma ve bilimde işbirliği, akademik materyal, yayın ve diğer bilimsel bilgi paylaşımı alanlarında işbirliği yapılacağı bildirildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Elmas, SAÜ'nün dünyanın saygın eğitim kurumlarından birisi olma yolunda önemli atılımlarda bulunduğunu ifade etti.
Katar Üniversitesi'nin, 22 bin öğrencisi bulunduğunu ve kendileriyle işbirliğinde bulunma konusunda istekli bir üniversite olduğunu belirterek, "Araştırma faaliyetlerine çok önem veren iki üniversite arasında gerçekleştirilen bu işbirliği protokolü çerçevesinde birlikte çeşitli projeler yürüteceğiz” ifadesini kullandı.
Katar Üniversitesi’nin de SAÜ gibi kalite ve akreditasyon konularına çok önem verdiğini kaydeden Elmas, "Katar Üniversitesi, tüm birimleri akredite olmuş, gelişmiş bir üniversite. Yükseköğretimde kalite süreçleri ve uygulamaları konusunda bilgi paylaşımında bulunduk. Bu işbirliğinin iki üniversite içinde hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!