SAÜ’de ‘Teknoloji Bağımlılığı’ Konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

SAÜ’de ‘Teknoloji Bağımlılığı’ Konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 16:49

SAÜ'DE 'TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI' KONUŞULDU

Sakarya Üniversitesi Yeşilay Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Teknoloji Bağımlılığı’ isimli konferans SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Yeşilay Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Teknoloji Bağımlılığı’ isimli konferansa, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Teşkilatlanma Uzmanı İsmail Memiş konuşmacı olarak katıldı. Teknoloji bağımlılığı konusu üzerine bir sunum gerçekleştiren Memiş, “Bağımlılık, kişinin bütünlüğe erişememesinden kaynaklanır ve kişinin kendisine inanmayı kestiğinin göstergesidir” dedi.
Dünyada 1 milyar 300 milyon civarında Facebook, 700 milyon dolaylarında da Twitter kullanıcısının olduğunu dile getiren Memiş, 350 milyon kişinin bağımlı olma riskini taşıdığını söyledi. Sosyal medyanın afet yönetimi, dijital pazarlama, siyaset, vatandaş gazeteciliği, haberleşme ve sosyalleşme konularında kullanıldığını belirten Memiş, “Sosyal medyaya bağlanalım ama bağımlı olmayalım” dedi.
Teknoloji bağımlılığının eylemsel bir bağımlılık olduğunu belirten Memiş konuşmasında dizi ve oyun bağımlılığına da değindi. Günümüzde ilgisizliğin eşdeğerinin teknoloji bağımlılığı olduğunu ifade eden İsmail Memiş, SAÜ’lü öğrencilere, aile içi iletişime önem vermeleri konusunda tavsiyede bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!