Satrancın Şampiyonu Mert Erdoğdu oldu

Güncelleme Tarihi:

Satrancın Şampiyonu Mert Erdoğdu oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2016 23:05

Satrancın Şampiyonu Mert Erdoğdu oldu

Haberin Devamı

Mesut IÅžIK- Büşra KAYA/GEBZE (Kocaeli), (DHA)- KOCAELÄ°'nin Gebze Ä°lçesi'nde Gebze Belediyesi'nin ev sahipliÄŸinde gerçekleÅŸen 2016 Türkiye Satranç Åžampiyonası'nda birinci Mert ErdoÄŸdu, ikinci Mert Yılmazyerli, üçüncü de Ege Köksal oldu.Â
Türkiye Satranç Şampiyonası Gebze İlçesi'nde bir otelde 18 Kasım-01 Aralık tarihleri arasında 14 sporcunun katılımıyla tamamlandı. Turnuvanın final müsabakasına Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürü Muzaffer Çimtımar, şampiyonaya katılan sporcular ve satranç severler katıldılar.
Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Türkiye'nin en başarılı satranç ustalarının şampiyonada yarıştığını belirterek, "Bu gün burada Türkiye’nin 14 güzide sporcusu 13 gün boyunca çok heyecanlı, çok güzel maçlar çıkardılar. Şampiyonun belirlenmesi, uzatmalara kaldı ve 2016 Türkiye satranç şampiyonumuzda Mert Erdoğdu oldu. Ben kendisini ve katılan tüm sporcuları tebrik ediyorum. Çok kıymetli sporcularımız burada gösterdikleri başarıları eminim ki dünyanın ve Avrupa’nın değişik ülkelerinde de gösterecekler ve ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandıracaklardır" dedi.
Turnuvaya ev sahipliği yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, 13 gün süren şampiyonaya ev sahipliği yaptıklarını ve organizasyonun aksamadan başarı ile sonuçlandığı söyledi.
Yarışmaya İstanbul'dan katılan Mert Erdoğdu birinci olurken, İzmir’den katılan Mert Yılmazyerli ikinci, Ankara’dan katılan Ege Köksal yarışmanın üçüncüsü oldu. Yarışmada birinciye 7 bin 500, ikinciye 5 bin ve üçüncüye 4 bin lira ödül verildi.
FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!