Satranççılar ödüllerini aldı

Güncelleme Tarihi:

Satranççılar ödüllerini aldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2016 10:59

Satranççılar ödüllerini aldı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Datça ilçesinde iki gün süren Atatürk'ü Anma Satranç Turnuvası'na Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde katılan 38 sporcuya, kupa ve madalyaları törenle verildi.
Datça'da Türkiye Satranç Federasyonu Datça İlçe temsilciliği tarafından düzenlenen Atatürk'ü Anma Satranç Turnuvası'na iki ayrı kategoride toplam 38 sporcu katıldı. Yıldızlar grubunda 26, Gençler grubunda 12 sporcunun mücadele ettiği turnuva iki gün sürdü. Turnuvada her iki kategoride ilk üçe giren sporculara kupa, ilk 10'a giren diğer 6'sına madalyaları törenle verildi.
Datça Satranç Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen karşılaşmalar çekişmeli mücadelelere sahne oldu. Bugüne kadar kurslarda edindikleri becerileri turnuva ortamında sergileme olanağı bulan minik satranççılar, gelecekteki yarışmalar için tecrübe kazandı. Türkiye Satranç Federasyonu Datça İlçe temsilcisi başhakem Erol Tekirdağ, son yıllarda satranç sporuna olan ilginin hızla arttığını belirterek, "Özellikle küçük yaştaki çocuklar arasında satranç sporu büyük bir hızla yayılıyor. Bu ilgi gelecek adına bizleri umutlandırıyor. Ancak ailelerin bu konuya daha duyarlı olmaları ve çocuklarını teşvik etmeleri gerekiyor" dedi.
Ödül töreninde konuşan Milli Eğitim Şube Müdürü Erdoğan Başar ise satranç sporunun, çocuklar için bir hayat öğretisi olduğunu belirterek, "Rakibinden her zaman bir adım önde olmayı gerektiriyor. Satranç, insana çabuk, hızlı, doğru, kesin ve fazla alternatifli düşünmeyi öğretiyor. Bu sistemi hayatın her aşamasında uygulayabilen insan, farklılık yaratıp öne çıkar. Tüm sporlardan ayrılan tarafı ise, satrançta kazanmak için iyi olmak yeterli değildir. Hata yapmamak gerekir. Hata yapan kaybeder. En az hata, hayatta başarılı olmanın da altın kuralıdır" dedi.
Gençler kategorisinde Mustafa Bartu Kantarlı birinci, Ege Yağız Işık ikinci, Elif Yaren Işık ise üçüncü olup kupa kazanırken, ilk 10'da yer alan Yıldırım Efe Papuç, İbrahim Şen, Mustafa Ali Aksu, Turgut Lefter Kantarlı, Bedirhan Keskin, Talha Berkant Koşulu ve Yağız Bölükbaş madalya ile ödüllendirildi.
Yıldızlar kategorisinde ise ilk üç dereceye sırasıyla İlkim Fenerci, Elif Fatma Tarım ve Öykü Deniz Göksal paylaşarak kupaların sahibi oldu. İlk 10'a giren Fahri Yağız Keskin, Mustafa Kemal Dalgıç, Hamza Akyol, Defne Çolak, Kayra Akkuş, Arda Yaş ve Berat Temel'e ise madalya verildi.
Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!