Satranç Turnuvası'nda Dragan Solak sürprizi

Güncelleme Tarihi:

Satranç Turnuvasında Dragan Solak sürprizi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2017 15:32

Satranç Turnuvası'nda Dragan Solak sürprizi

Haberin Devamı

BALIKESİR'de düzenlenen 10. Rahmi Kula Satranç Turnuvası bu yıl yine büyük bir katılımla gerçekleştirilirken, Türkiye Satranç Şampiyonu Dragan Solak turnuvanın açılışını yaptı, sporcu ve aileleri ile bir araya geldi.

Balıkesir'de bu yıl 10'ncu kez düzenlenen geleneksel Rahmi Kula Satranç Turnuvası, 11-12 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirildi. Rahmi Kula Anadolu Lisesi'nde üç ayrı kategoride gerçekleştirilen turnuvaya 141 sporcu katıldı.

Turnuvada 1300 ve üzerinde ulusal kuvvet derecesi (UKD) olan sporcuların mücadele ettiği  A Grubu'nda Yaman Ege Bizsan, İlbey Erbaş ve Hami Şimşek ilk üçü oluşturdu. 1300 UKD'nin  altında sporcuların yer aldığı B Grubu'nda Emir Karaçay birinci olurken, Burak Mert Soylu ikinciliği, Mehmet Öztürk üçüncülüğü kazandı. Bayanlarda  ise ilk üç Simay Gül Ceylan, Fahriye Zeynep Yalçın  ve Şeyma Kocakavaz'dan oluştu.  Turnuvada ilk üçe giren sporculara kupa, madalya ve başarı belgesi, ilk 10'a girenlere ise madalya verildi. İlk kez turnuvaya katılan  minik satranççılara da çeşitli hediyeler sunuldu

DRAGAN'DAN GÖSTERİ MAÇI

Rahmi Kula Satranç Turnuvası'nın sürprizi ise Türkiye şampiyonu büyük usta GM Dragan Solak oldu. Milli eski sporculardan Yıldız Çavuşoğlu Solak ile evlenen ve Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde yaşayan 36 yaşındaki  Dragan Solak, turnuvanın açılışını Satranç İl Temsilcisi Erdem Özgören ve Rahmi Kula Anadolu Lisesi Müdürü Sabri Eren'le birlikte yaptı.

Turnuvaya ilginin satranç sporunun geleceği adına kendisini sevindirdiğini söyleyen Dragan Solak, tur aralarında minik sporcularla üç ve beş dakika süren hızlı maçlarda karşılaştı. Simultane gösterisi de yapan Solak, sporcu velileri ile  bir araya gelip onların sorularını yanıtladı.

Satrançta başarılı olmak için bu sporu gerçekten sevmenin ve çok çalışmanın şart olduğunu vurgulayan Solak, "Örneğin ben çok yetenekli olduğum için değil, satrancı çok sevdiğim ve çok çalıştığım için başarılı oldum" dedi.

Türkiye'nin satranç için en uygun ülkelerden biri olduğunu belirten Solak, Satranç Federasyonu'nun özellikle yeni oyuncuların yetişmesi için önemli çalışmaları olduğuna dikkat çekti.

Coşkun YAMAN / BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!