Satranç taşlarıyla dama oynamak

ARSENAL güçlü takım.. Grubun favorisi.. Aynı zamanda Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunun da iddialı takımları arasında.. Arsenal’den 5 gol yemek korkutucu değil o yüzden.. Hele hele 2 maç önce aynı sahada Kayserispor’dan 4 gol yiyen bir takım için..

Üzücü olan, düşündürücü olan çok daha farklı şeyler var Fenerbahçe adına.. Hem saha içinde hem saha dışında..

Karşındaki takım 23.4 yaş ortalamasına sahip. Senin sahaya çıkardığın onbirin ise 27.6 ortalaması var. İngiltere’nin "en çabuk hızlanan" oyuncularından biri olan 19 yaşındaki Walcott’ın karşısında 35 yaşındaki Roberto Carlos var.. 16 yıllık fark sahaya da yansıyor doğal olarak.. Fabregas 21, Nasri 21, Denilson 20, Song 21, Diaby 22, Clichy 23, Adebayor 24 yaşında.. Sadece enerjileri, hızları, gençlikleri yetiyor Fenerbahçe savunmacılarını dağıtmaya..

Oysa Fenerbahçe rakibinden çok daha istekli, arzulu.. Akıllı da oynamaya çalışıyor sarı-lacivertli oyuncular. Sadece ilk yarıda Güiza’nın 3, Semih’in 2, Uğur’un 2 yüzde yüz gol pozisyonu var. Bir de gol atıyor Fenerbahçe, etti mi 8 net pozisyon. Rakip 4 pozisyona giriyor, üçü gol..

Aragones’e hatırlatılmalı

Onlar mı olağanüstü yıldızlar, Fenerbahçe’nin savunması mı dökülüyor? İkisi de değil bence.. Hull City 27 Eylül’de Londra’da Arsenal’i 2-1 yenerken dünyanın en iyi hücumcularına mı sahipti? Ya da Fenerbahçe geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde Chelsea’yi yenen tek takım olmayı başarırken savunmada olağanüstü müydü?

Dünkü maçın başlangıcı, yenen 5 gol,.. Porto maçının başlangıcı, yenen 3 gol.. Kayseri maçının başlangıcı, yenen 4 gol.. Tamamı analiz hatası.. Tamamı kurgu hatası.. Başka hiçbir şey değil.. Oyuncular isteksiz, oyuncular koşmuyor, oyuncular oynamıyor yalan.. Hepsinin dili dışarıda.. Sakat sakat oynuyor çoğu.. Ama bir taraf satranç oyuncusu, diğer taraf dama.. Arsenal dünyanın en iyi kısa pas yapan ekiplerinden biri.. Önde oynayan savunmaların arkasına top indiren Fabregas diye bir oyuncuları var. Adebayor diye bu savunmaları sürekli cezalandıran bir stara sahipler.. Bunu 10 yaşındaki playstation oyuncusu bile biliyor artık.. Hem de ezbere.. Arsenal’e açık alan bırakmazsanız oy-na-ya-maz.. Alanı açarsanız da; size a-cı-maz..

Aragones; Arsenal forvetlerine boş alan bırakmayacak bir oyun tarzı benimsemeliydi. Savunmayı mümkün olduğu kadar kaleye yakın kurmalıydı. Volkan’ın kalesini terk edecek pozisyonlar bile oluşmamalıydı. Tıpkı Zico’nun İnter’e, Lucescu’nun Barça’ya, Terim’in 8 yıl önce Arsenal’e karşı yaptığı gibi..

Bütün bunlara karşın Fenerbahçe bu sezonu iyi tamamlayabilir. İki şartla.. Galatasaray maçı kazanılacak.. Ve Porto geçilip bu grup üçüncü bitirilecek.. Çok maç 2-0’dan, 3-0’dan döndürülmüştür Fenerbahçe tarihinde.. Neden buradan bu sezon da döndürülmesin? Sadece Aragones’e birilerinin bu kulübün Mallorca olmadığını anlatması ve Barcelona’dan neden gönderildiğini hatırlatması gerek...
Yazarın Tüm Yazıları