Satranç Şampiyonası'nda öğrencilere ve okullara ödül

Güncelleme Tarihi:

Satranç Şampiyonasında öğrencilere ve okullara ödül
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2017 16:24

Satranç Şampiyonası'nda öğrencilere ve okullara ödül

Haberin Devamı

İZMİT(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi'nin düzenleği Satranç Şampiyonası'na 750 lisanslı sporcu katılırken, şampiyonada dereceye giren öğrencilerin yanı sıra en iyi derece elde eden öğrencilerin okullarına laboratuvar, bilgisayar sınıfı ve kütüphane yapılacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Satranç Şampiyonası Gebze Spor Salonu’nda başladı. İki gün sürecek şampiyonaya 750 lisanslı sporcu katıldı. Şampiyona, 7-18 yaş kategorisinin yanı sıra açık kategori olmak üzere genel ve kız olarak toplam 11 kategoride yapıldı. Şampiyonanın açılışında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, satrancın zihinsel aktivitelerin geliştirilmesi için son derece faydalı bir spor olduğunu belirterek, erken yaşta satranca ilgi duyan çocukların kendilerini geleceğe daha iyi hazırlayacaklarını ifade etti.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ise, "İnsanı geliştiren satranca gerekli önemi veriyoruz. Büyükşehir Belediyesiyle beraber Gebze bölgesinde satranç sınıfları açıyoruz" dedi.

Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay yerel yönetimlerin desteğinin sporun yaygınlaşması için önemli olduğunu belirterek, "2013 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte başlattığımız 'Doğru Hamlede Buluşalım' projesi bugün birçok ile örnek oldu. Beş yıldan bu yana Kocaeli’de satranca olan ilgi her geçen gün artmakta" diye konuştu.

Şampiyonada dereceye öğrencilere fotoğraf makinesi, dizüstü bilgisayar, tablet, bisiklet, taşınabilir şarj aleti, kablosuz kulaklık gibi hediyeler verilecek. Yarışma sonuncunda en iyi dereceyi elde eden öğrencilerin okullarına ise laboratuvar, bilgisayar sınıfı ve kütüphane yapılması sağlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!