Satranç Olimpiyatı'nda final

Güncelleme Tarihi:

Satranç Olimpiyatında final
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 1998 00:00

Haberin Devamı

Uluslararası Satranç Federasyonu (FIDE) tarafından Türkiye Satranç Federasyonu'na (TSF) verilen ve 21 Ağustos'ta İstanbul Bahçeşehir Koleji'nde başlayan ‘‘Dünya Çocuklar Satranç Olimpiyatı’’ ve Festival Turnuvası yarın sona eriyor.

Uluslararası Satranç Federasyonu, 1993 yılından bu yana beş kez düzenlenen bu organizasyonu ilk kez Türkiye'de onaylayarak resmileştirdi ve tüm dünyada tanınmasını sağladı.

Organizasyonun kurucusu ve ilk beş organizasyonun yöneticisi olan Dimitri Bjelica, açılış töreninde ‘‘Size kız ve erkek tüm dünya satranççılarının, komite başkanımız Anatoli Karpov'un ve son olimpiyatı düzenleyen Belgrad şehrinin selamını getirdim. Bugüne kadarki tüm olimpiyatlar değişik şehirlerde ve daima güzel şehirlerde gerçekleştirildi. Olimpiyat Bayrağı'nı bu kez güzel İstanbul'a getirdik’’ diyerek bayrağı TSF Başkanı Emrehan Halıcı'ya teslim etti.

Çocuk Olimpiyatı'nda 25 ülkeden 114, aynı anda yapılan Festival Turnuvası'nda ise altı ülkeden 54 olmak üzere toplam 26 ülkeden 168 çocuk İstanbul'da buluştu. Olimpiyat esnasında Yıldırım Aktuna, Bener Cordan, Emrehan Halıcı, Şeref Oğuz, Kahraman Olgaç, Tevfik Sarpkaya ve Evgeni Vasiukov'un panelist olarak katıldığı ‘‘Satranç ve Gelecek’’ konulu bir panel, Tatilya gezisi, vapurla boğaz yolculuğu, Anatoli Karpov Yıldırım Turnuvası gibi etkinlikler gerçekleştirildi. Anatoli Karpov, tüm zamanların en çok turnuva kazanan dünya şampiyonu olmasının yanısıra, UNICEF elçisi sıfatı ile de Olimpiyat'ın şeref konuğu. Yarın sona erecek turnuvada şampiyonlara para, madalya ve kupa ödülleri verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!