Satranç Federasyonu'nda Gülkız Tulay yeniden başkan

Güncelleme Tarihi:

Satranç Federasyonunda Gülkız Tulay yeniden başkan
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2016 14:23

Satranç Federasyonu'nda Gülkız Tulay yeniden başkan

Haberin Devamı

Ercan ATA/ANKARA, (DHA) - TÜRKİYE Satranç Federasyonu'nda Gülkız Tulay yeniden başkan seçildi.

Türkiye Satranç Federasyonu Olağan Genel Kurulu, Ankara Green Park Otel'de yapıldı. Toplam 199 delegesi olan Satranç Federasyonu'nun olağan genel kuruluna 152 delege katıldı. Denetleme ve faaliyet raporlarının okunması ve yönetimin ibrasının ardından oylamaya geçildi. 18 oyun geçersiz olduğu genel kurula tek aday olarak giren Gülkız Tulay, 134 oy alarak 4 yıllığına Satranç Federasyonu'nun başkanlığına seçildi.

Seçim öncesi delegeye bir konuşma yapan Tulay, "Bugün yeni bir başlangıç günü. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, 'Tek bir şeye ihtiyacımız vardı, çalışkan olmak'. Bu yolda ilerlerken sadece güzellikler yoktu. Hem ülke hem de camia olarak sıkıntılı günlerden de geçtik. 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişimi sürecinde salonlarda ülke sevdası ile turnuvalarımızı yaptık. Karanlıklara inat, kötülüklere, hainliklere inat satranç ışığı yaktık. Spor Toto Teşkilat Başkanlığımıza, Spor Genel Müdürlüğümüze ve Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç'a şükranlarımı sunuyorum. Her anımızda yanımızda oldular, güç verdiler. Bu camia, bu spor, bu ülke, en güzeli, en iyiyi hak ediyor. Daha yapacak çok işimiz var, daha gidecek çok yolumuz var, daha yapılacak çok hamlemiz var" diye konuştu.

Genel kurul sonunda delegeye teşekkür konuşması yapan Gülkız Tulay, "Hep beraber son derece başarılı ve güzel bir genel kurul geçirdik. Camiamızın birlik ve beraberliği, ekip ruhuyla hareket etmesi bizim en büyük gücümüz. Hepinizin gözlerinde satranç coşkusunu görmek, bu camianın geleceğinin bugünden daha güzel olacağını, bizim daha büyük başarılara imza atacağımızın da kanıtı aslında. Bu heyecan ve azimle önümüzdeki dört yıla daha nice güzellikleri sığdıracağımıza inanıyorum. Türk satrancının, bu büyük camianın, bu birlik ve beraberlik ruhuyla, güç birliği yaparak daha büyük başarılara imza atacağına inancım ise sonsuz. Yeni yönetimler, yeni heyecanlar demektir. Yepyeni bir heyecan ile şimdi işe koyulma zamanı. Durmadan ilerlemeli, yarınımız bugünden daha iyi olmalı. Daha yapacak çok işimiz var, çok hamlemiz var. Bana ve yönetim kurulumuza olan desteğiniz ve güveniniz için her birinize teşekkür ediyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum" ifadesini kullandı.

Yeniden Satranç Federasyonu Başkanlığına seçilen Gülkız Tulay'ın yönetim kurulu listesinde Yusuf Doğruer, Aşkın Keleş, Halil Hilmi Darı, İslam Yücel, Ayşe Kardaş, Nilüfer Çınar Çorlulu, Ahmet Haznedaroğlu, Muammer Yıldız, Fatih Maden, Ömer Asım Ötegen, Özgür Solakoğlu, Onur Girdap, Sultan Daban ve Ulaş Demirci yer aldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!