Satış elemanlığı belgesi şartı kaldırıldı

Güncelleme Tarihi:

Satış elemanlığı belgesi şartı kaldırıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2017 11:56

 Satış elemanlığı belgesi şartı kaldırıldı

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - MANAVGAT Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Hasan Çelik, bazı işkollarında satış elemanlığı ustalık belgesi şartının kaldırıldığını açıkladı.

MESO Başkanı Hasan Çelik, esnafın en büyük sıkıntılarından biri olan satış elemanlığı ustalık belgesi şartının kaldırılması için gerekli kurum ve kuruluşlarla görüşmeler yaptıklarını söyledi. Esnaf ziyaretlerinde kendilerine en fazla bu konuda şikayet geldiğini aktaran Başkan Çelik, bu yönde hazırladıkları raporu Antalya milletvekillerine ilettiklerini kaydetti. Konuyu milletvekilleriyle görüşüp detaylı şekilde durumu izah ettiklerini ve bu sorunun Mesleki Eğitim Kurulu'na taşındığını vurgulayan Çelik, yapılan toplantıda kantin işletmeciliği haricinde satış elamanlığı ustalık belgesinin kapsamdan çıkarılmasına karar verildiğini açıkladı.

BELGE İSTENMEYECEK İŞKOLLARI

Başkan Çelik, belge istenmeyecek işkollarını şöyle sıraladı: ayakkabı, deri ve yan ürünleri, elektrik ve elektronik malzemeler, giyim ve giyim aksesuarları, inşaat malzemeleri, kırtasiye ve kitap, meyve ve sebze, mobilya, oto yedek parça, saat, elektrikli aletler ve elektronik araçlar, sanayi makineleri, su ve deniz ürünleri, şarküteri, bakkal ve gıda pazarları, tarım ürünleri, tıbbi araçlar ve malzemeleri.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!