Satıcı gürültüsü bıktırdı

Bu hafta hattımızı arayan çok sayıda okuyucu seyyar satıcıların gürültülü anonsları yüzünden evlerinde bile rahat oturamadıklarını dile getirirken belediye ve zabıtanın bu duruma kayıtsız kalmasından şikayet etti.

YEŞİLYURT Semti’nden arayarak artan gürültü kirliliğine dikkat çeken okuyucumuz Canan Karakaya, belediyelerin seyyar satıcı gürültüsüne seyirci kaldığını belirtti. Yeşilyurt, 9148 Sokak’ta oturduğunu ve eli megafonlu işportacıların bölgeden hiç eksilmediğini anlatan Karakaya, "Yüksek sesle satış yapıyorlar. Bu sırada herkesi rahatsız ediyorlar. Yaptığımız tüm başvurulara rağmen zabıta ne önlem alıyor, ne de engelliyor" diye konuştu.

Belediye ilgisiz

Bornova’dan konuyla ilgili olarak arayan bir başka okuyucumuz Hülya Kule de konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: "Seyyar satıcı gürültüsünün en çok yaşandığı yerlerden biri Evka 4. Bu semtte, hoparlörlü işportacılar mekik dokuyor. Biri gitmeden sokak başında diğeri görünüyor. Yaptıkları yüksek sesli anonslarla herkesi rahatsız ediyorlar. Güvenlik güçleri, ’Bizim işimiz değil, zabıtaya haber verin’ diyor. Belediye ise hiç ilgilenmiyor" dedi.

Evde bile rahat yok

Karşıyaka’dan arayan Nihal Güloğlu adlı okuyucumuz ise, "Özellikle Gümüşpala ve Yamanlar’da seyyar satıcılar cirit atıyor. Bangır bangır bağıran müzik yayını ve anonslarla ortalık adeta inliyor. Evimizde bile rahat değiliz. Yaz aylarında daha da artan satıcı gürültüsüne karşı zabıta nedense hep sessiz" derken, Güzelyalı’dan arayan Hikmet Utkan adlı okuyucumuz, "Yaz geldi, seyyar satıcı terörü de çekilmez bir hal aldı. Aracına hoparlör takıp eline mikrofon alan sokak sokak geziyor, yüksek sesli anonslar ve ve müzik yayınıyla satış yapmaya çalışıyor. Güzelyalı’da herkes onlardan şikayetçi. Ancak belediye sadece uzaktan izliyor. Bu kişileri engellemek kimlerin görevi?" diye sordu.

İzmirliler su kesintisi programını soruyor

ÇEŞİTLİ semtlerde yapılan programsız su kesintilerine İzmirliler isyan ediyor. Hattımızı arayan okuyucular, programlı su kesintileri hakkında bilgi istedi. Bornova Evka 3 sakinleri başta olmak üzere kentin bir çok yerinden haber verilmeden su kesintisi yapıldığı yolunda şikayetler aldık. Su kesintisi ile ilgili gazetelerde farklı haberler yer aldığını belirten vatandaşlar, l2.00-09.00 saatleri arasında Bornova’nın tamamı ile Mithatpaşa Mustafa Kemal Sahil Bulvarı (Konak-Üçkuyular arası), Esentepe, Mimkent, F.Altay, Balçova, Narlıdere, İnciraltı, Sahilevleri ve Güzelbahçe’nin; 11.00-21.00 saatleri arasında Karşıyaka’nın tamamının bundan böyle su alamayacağı yolunda haber okuduklarını belirterek, "Şayet böyle bir şey varsa lütfen açıklama yapılsın, biz de ona göre tedbirimizi alalım" dedi.

Sular boşa akıyor lambalar yanmıyor

ALİAĞA’dan arayan okuyucumuz Necmi Kara, "Helvacı Beldesi 620 Sokak’taki vana, İZSU’nun altyapı çalışmaları sırasında kırıldı. Su basınçla akmasına rağmen hiç bir şey yapılmadı. Telefonla arayıp yardım istedik, ancak ilgilenen olmadı. Ayrıca burada lambalar da yanmıyor. Gece zifiri karanlıkta yürüyoruz. TEDAŞ’dan yardım istiyoruz" şeklinde konuştu. Bornova’da da aynı sorunla karşı karşıya kalan Yunus Koru adlı okuyucumuz da "Evka 3 127/8 sokak, geceleri zifiri karanlık. Defalarca aradığımız TEDAŞ, bir türlü ilgilenmiyor" diyerek yetkilileri bu konuda daha duyarlı olmaya davet etti. Karşıyaka Yalı Caddesi’nden arayan Selahattin Yücel de, "1678 sokak uzun süredir geceleri karanlık. Çünkü eski tip floresan lamba yanmıyor. TEDAŞ ve ilçe belediyesinden bu konuda yardım istiyoruz" dedi.
Yazarın Tüm Yazıları