Satı Kadın Müzesi minik misafirlerini ağırladı 

Güncelleme Tarihi:

Satı Kadın Müzesi minik misafirlerini ağırladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2017 10:27

Satı Kadın Müzesi minik misafirlerini ağırladı 

Haberin Devamı

Hasan POLAT/KAHRAMANKAZAN(Ankara), (DHA)- TÜRKİYE'nin ilk kadın milletvekilleri arasında yer alan Satı Kadın'ın, Kahramankazan Belediyesi tarafından müzeye dönüştürülen evi, Saray Çocuk Evleri Sitesi'nde kalan kız çocuklarını ağırladı. Müzede Satı Kadın tarafından kullanılan eşyaları büyük bir dikkatle inceleyen minikler, Satı Kadın hakkında bilgi aldı.
Saray Çocuk Evleri Sitesi'nde kalan kız çocuklarından oluşan grup, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk kadın milletvekilli ve muhtarlarından olan 'Satı Kadın' olarak bilinen Satı Çırpan'ın, Kahramankazan Belediyesi tarafından müzeye dönüştürülen evini ziyaret etti. Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı'nın (TOBAV), “Anlatamam Görmen Lazımö projesi kapsamında koordine ettiği geziye 30'a yakın kız çocuğu katıldı. Satı Kadın'ın kullandığı eşyalarını büyük bir dikkatle inceleyen miniklerin heyecanı görülmeye değerdi. Satı Kadın'ın anıt mezarını da ziyaret eden minikler duygu dolu anlar yaşadı. Müze görevlileri miniklere Satı Kadın hakkında bilgi verdi. 
MÜZEMİZE BEKLİYORUZ
Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Satı Kadın'ın, Kahramankazanlı kadınlar başta olmak üzere Türk kadınına örnek olan tarihi bir figür olduğunu söyledi. Ertürk, “Bu önemli tarihi kişiliğin adına ve hatırasına yakışır şekilde yaşadığı evi müzeye dönüştürdük. Müzemiz ciddi anlamda bir ziyaretçi akınına sahip. Bu yavrularımız da müzemizi ziyaret ederek Satı Kadın hakkında bilgi sahibi aldılar ve onun teneffüs ettiği havayı teneffüs ettiler. Ankaralılar başta olmak üzere tüm Türkiye'yi müzemizi ziyaret etmeye davet ediyorum" diye konuştu.    
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!