Şaşmaz Sanayi’de doğalgaz isyanı

Güncelleme Tarihi:

Şaşmaz Sanayi’de doğalgaz isyanı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2017 15:07

Sokaklarına doğalgaz hattı çekilmesi için Başkentgaz’ın kendilerinden para istediğini iddia eden Şaşmaz Oto Sanayi Sitesi esnafı, doğalgazlı ısınma sisteminin kurulu olduğu iş yerlerini yıllardır soba ve klimayla ısıtmaya çalıştıklarını söyledi. Esnaf, “Doğalgazsız il kalmayacak diyorlar ama Başkent’te gazımız yok” dedi.

Haberin Devamı

Şaşmaz Oto Sanayi Sitesi 2534. ve 2535. Sokak esnafı, yıllardır sokaklarına doğalgaz hattı çekilmesini bekliyor. İşyerlerinde doğalgazlı ısınma sistemleri kurulu olmasına rağmen sokaklarına hat çekilmediği için havalar soğuduğunda soba ya da klimayla ısınmak zorunda kalan esnaf, yaklaşan kış öncesi seslerini duyurabilmek için bir araya geldi. Sokaklarına doğalgaz hattı çekilmesi için yaptıkları bireysel başvurularda Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş.’nin kendilerinden para istediğini iddia eden esnaf, “Doğalgazsız il kalmayacak diyorlar ama Başkent’te gazımız yok” diye isyan etti. Otomobil tamir ettiği tek katlı dükkânını ısıtabilmek için soba kullandığını belirten bir esnaf, “Tahta, yağ, kömür, odun elimize ne geçerse yakıyoruz. Ancak öyle ısıtabiliyoruz. 50 metre ilerideki caddeden (2545. Cadde) doğalgaz geçiyor ama buraya çekmiyorlar. Yıllardır burası aynı. İki sokağı gören yok” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

15 BİN LİRA MASRAF

Başkentgaz’ın, doğalgaz altyapısı için kendisinden 15 bin TL istediğini belirten 15 yıllık sanayi esnafı Halil Yüksel ise şunları söyledi:
“Burası beş katlı bir iş yeri. Yıllar önce tesisatımızı döşettik. Her an doğalgaz gelebilir mantığıyla kombi ve petekleri taktırdık ama hala gelmedi. Başkentgaz’a yazılı başvuru yaptık, tapuları götürdük ama ret cevabı çıktı. Daha sonra bir daha başvurduk. Bu defa da 15 bin lira masraf çıkardılar. Altından ve üstünden geçen caddelerde var ama sokaklarda yok. Bir katı iki klimayla ısıtıyoruz diğer katlar ise Allah’a emanet. Başkent olup da doğalgaz olmaması çok saçma. Küçük kasabalarda bile doğalgaz var artık.”

KOMBİ VE PETEKLER İLK GÜNKÜ GİBİ

Halil Yüksel’in, araba aksesuarı ve modifiye parçaları sattığı iş yerine 15 yıl önce döşettiği doğalgazlı ısınma sistemi ilk günkü gibi duruyor. Eski model kombi ve peteklerin hiç çalışmadığına dikkat çeken Yüksel, “Klimayı taktırınca üst kattakileri çıkardık ama doğalgaz gelirse diye alt kattakilere dokunmadık” dedi.

BAKMADAN GEÇME!