Şaşmaz esnafı hırsızlık mağduru

Güncelleme Tarihi:

Şaşmaz esnafı hırsızlık mağduru
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2016 14:40

Şaşmaz Oto Sanayi Sitesi esnafı son dönemde artan hırsızlık olaylarından dert yanıyor. Sanayi esnafı, bölgede gerçekleşen hırsızlık olayları ile ilgili yetkililerin hiçbir önlem almadığını savundu.

Haberin Devamı

Şaşmaz'da hırsızlık vakaları bitmek bilmiyor. Son 8 ay içerisinde sanayideki çoğu dükkanda giren hırsızlar yedek parçadan araç plakasına, motor yağından arabalara kadar birçok şey çaldı. Hırsızlık vakalarının son dönemde arttığını kaydeden sanayi esnafı Uğur Özkan, özel güvenlik şirketinin üzerine düşen görevi yerine getirmediğini kaydetti. Şaşmaz'da araç modifiye malzemeleri satarak geçimini sağlayan Özkan, “Son 8 aydır neredeyse her gün bir dükkana hırsız girdiğini duyuyoruz. En son benim dükkanıma girmeye kalktılar. Sabah geldiğimde kepenklerin yarıya kadar açılmış olduğunu gördüm. Ama ne hikmetse buradan bir şey çalmadan gitmişler. Hırsızlar daha çok yedek parça dükkanlarıni hedef alıyor. Kolay taşınabilen malzemeleri çalıyorlar. Yedek parça satan dükkanlardan motor yağı, akü tarzı malzemeler götürüyorlar. Oto tamiri dükkanlarına girdiklerinde de arabaların akülerini, dükkanda bulunan takımları hatta arabaları bile çalıyorlar” diye konuştu.

Haberin Devamı

ARABAYI ÇALAMAZSA PLAKASINI GÖTÜRÜYOR

Güvenlik şirketi için her ay aidat ödediklerini fakat şirketin görevini yerine getirmediğini savunan Özkan, “Sanayi sitesinin anlaşmalı olduğu güvenlik şirketi görevini yerine getirmiyor. Geceleri adam akıllı devriye gezmiyorlar. Biz her ay 20 TL aidat ödüyoruz ama yine de dükkanlarımız güvende değil. Sanayinin 1 tane ana girişi var. Güvenlikçiler geceleri burayı kapatıp bekliyor. Ama hırsızların sanayiye birçok ara sokaktan girme şansı var. Bu girişleri bekleyen hiç kimse yok. Güvenlik şirketi aldığı parayı hak etmiyor” dedi. Şaşmaz Oto Sanayi Sitesi’nde elektirik ustası olan Hacı Mehmet Benek, neredeyse tüm dükkanlarda açılması kolay basit asma kilitlerin olduğunu, hırsızların bu kilitleri kolayca kırdıklarını, dükkandaki araçları çalamadıkları zaman da başka hırsızlıklarda kullanmak için plakaları çaldıklarını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!