Şaşırtan sözler

Güncelleme Tarihi:

Şaşırtan sözler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2001 01:57

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli bir çıkış yaparak, İslam dünyasının en önemli sorunu olarak ‘‘demokrasinin olmamasını’’ gösterdi. ‘‘Demokrasi bütün İslam dünyasına gelmelidir’’ diyen Erdoğan, ‘‘Laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti’’ olarak Türkiye'nin Ortadoğu ve İslam dünyası için model oluşturduğunu söyledi.

Erdoğan, önceki akşam iftar verdiği gazetecilere yaptığı açıklamada, Ortadoğu ve İslam dünyasının Türkiye'yi model olarak alabileceklerini belirterek, ‘‘Onlara, Türkiye kanalıyla böyle bir tercih imkanını sağlamış oluruz. Türkiye, Ortadoğu ve İslam dünyasına model olabilecek tek ülke konumunda. Ancak bu güveni karşı tarafa vermemiz gerekiyor. Bunun için de demokratikleşme başta olmak üzere, Türkiye'nin kendi iç sorunlarını aşması gerekiyor’’ dedi. Demokrasiye geçilmesi halinde bu ülkelerde hem halkın, hem de sistemlerin rahatlayacağını belirten Erdoğan, ‘‘Onlardaki sistem kişilere dayalı. Katılımcılık yok. Bu olmadığı için halk huzursuz. Herkes iki dudak arasına bakıyor. Biz nasıl lider sultasından yakınıyorsak, onlar da kralların, prenslerin sultasından yakınıyor’’ diye konuştu.

SEZER'LE AYNI DÜŞÜNÜYORUZ

Erdoğan,
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'le laikliğe bakışlarının aynı olduğunu belirtirken de şunları söyledi: ‘‘Cumhurbaşkanı ile görüşmemizde laiklik konusunda görüş ayrılığı içinde olmadığımız ortaya çıktı. Biz, dine saygılı bir devlet istiyoruz, din devleti istemiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı da farklı birşey söylemiyor. ‘Bu millet zaten dine saygılıdır' diyerek, o da dine saygılı bir devleti vurguluyor.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!